Menopauza 1170x180

Ed Sheeran nagy barátja nemsokára az MVM Dome-ban lép fel

2024/02/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődött James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.

Mit gondol James Blunt a zenészekről?

Tudtad?
A 50. születésnapját ezen a héten ünneplő zenész a Bristoli Egyetemen végzett, tanulmányai után a katonai pályát választotta: 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát.

James Bluntnak 2008, 2014, 2018 és 2022 után a mostani lesz az ötödik koncertje Magyarországon, legutóbb a VeszprémFest keretében lépett fel hazánkban.

Az énekes március végétől az Egyesült Királyságban koncertezik, április 9-én és 10-én a londoni Royal Albert Hallban lép fel. Május végétől ismét európai állomások következnek, ősszel pedig Dél-Afrikában és Ausztráliában zenél.

A mostani turné a tavaly októberben megjelent, Who We Used to Be című új albumát népszerűsíti.

 


  

Nemrég interjút adott a The Guardniannak, ebből kiderült, hogy  Ed Sheeran közeli barátja, egyúttal a keresztapja Blunt legidősebb fiának. A barátságuknak "köszönhető" a Sheeran jobb szeme alatt található kétcentis heg is, amelyet akkor szerzett, amikor ő és Blunt páncélban, kardokkal küzdöttek meg egymással még 2016-ban, András herceg házában. Sheeran sokszor áradozott arról, hogy barátja zenéje milyen nagy hatással volt rá: Blunt 2004-es Back to Bedlam című, áttörést hozó albumát - amelyen a You're Beautiful és a Goodbye My Lover című népszerű dalok szerepeltek - is lejátszotta, miközben felesége 2020-ban első gyermekükkel vajúdott. A Bluntról tavaly készült dokumentumfilmben, a One Brit Wonderben Sheeran "nemzeti kincsként" jellemezte őt.

 

 

Azt nem mondjuk, hogy hajrá, kismamák, gyertek vajúdni az MVM Dome-ba, de ha Sheeran ilyen sokra tartja őt, akkor március 5. elég jó estének ígérkezik :)

 
  

James Blunt, MVM Dome

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek