Eddig soha nem léptek fel Bécstől keletre: a Mekons most átlépi a határt!

2017/07/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A rock’n’roll történetének egyik legforradalmibb bandája, a The Mekons július 22-én az Art Quarter Budapestben adja első magyarországi koncertjét. Akusztikus fellépésük igazi zenetörténeti esemény, hiszen a zenekar eddig még nem lépett fel Bécstől keletre.

Eddig soha nem léptek fel Bécstől keletre: a Mekons most átlépi a határt!

A Rolling Stone újságírója, Lester Bangs írta róluk: "A rock'n'roll történetének egyik legforradalmibb bandája."

A hetvenes évek végén Leedsben alakult Mekons a punk mozgalom hatására alakult meg. Never Been In A Riot című korai daluk sokak szerint a zenetörténet egyik legjobb punk száma. A nyolcvanas évek közepén aztán az angol folk és a country hagyományait is beépítették zenéjükbe, akkori albumaik az évtized legkiemelkedőbb lemezei közé tartoznak. Bár az együttes számos tagcserén esett át, azóta sem oszlott fel. Folyamatosan meg is tudtak újulni, s az elmúlt negyven évben két tucatnál is több lemezt adtak ki, legutóbbi albumuk Existentialism címmel tavaly jelent meg.  

Az Art Quarter Budapest egy privát kezdeményezésből született, független kulturális intézmény, ami Budafokon az egykori Haggenmacher Sörgyár épületeiben található. Ahol a 30-as évekig sört főztek, ott ma egy dinamikusan fejlődő, nemzetközi kortárs művészeti központ működik.

A zenekar alapítója és frontembere, Jon Langford amellett, hogy világhírű képzőművész, lemezeket adott ki a Sisters of Mercy-vel és Kevin Coyne-nal, de Johnny Cash karrierjének alakulásában is kiemelkedő szerepe van. Dobosuk, Steve Goulding pedig többek között David Bowie, Elvis Costello és Graham Parker zenekarában is játszott. 

A Mekons tagjai ma már a világ különböző pontjain élnek, így minden alkalom különleges, amikor egy fellépés erejéig ismét összeállnak.

Az együttes kiadójuk, a budapesti székhelyű  Tiny Global Productions jóvoltából koncertezik Magyarországon, július 23-án az Ellátóházban is fellépnek. Budapestről pedig Mekonville-ba, a saját zenei fesztiváljukra utaznak tovább, ahol a zenekar fennállásának negyvenedik évfordulóját fogják megünnepelni.

Az Art Quarter Budapestben tartott koncert ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek