Egész nyáron zene az Esernyős belső udvarán és a Fő téren!

2019/06/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az óbudai Fő tér és környéke hosszú évekig halott hely volt. Csak hétvégenként koptatta a macskaköveket az egymás után menetrend szerint megérkező násznép. Aztán tíz éve beköltözött a Zichy-udvarba a Kobuci, és lassan az egyébként roppant hangulatos tér is életre kelt, s ehhez az Esernyős is hozzáadta a magáét.

Az ersch, vagyis Siklósi Örs az AWS-ből

A múltkor – ráadásul hétköznap este – átsétáltunk a téren, és a Gázlámpa Kioszknál egy háromtagú jazzbanda éppen a Kis kacsa fürdiket játszotta. Az ember úgy érezte magát, mintha egy filmben lenne :)

A valóságban azonban még ennél is többet kínál az Esernyős, íme a június-júliusi menü

Június 26. Szerda 19.00

Terasz Live – Bujdosó Trió

Szabadtéri koncert a Gázlámpa Kioszk teraszán!

Bujdosó János triójának eltéveszthetetlenül egyedi, számtalan forrásból táplálkozó különleges zenéje sajátos recept szerint készül: az alapvetően akusztikus muzsikát finoman adagolt effektek színezik, gyakran bukkannak föl filmzenés ízek, a hangzást pedig olykor akár a New York-i avantgárd zenei törekvések (John Zorn, Marc Ribot) karcosságával is rokoníthatjuk. Álomszerű rumba, közel-keleti révület, mediterrán mámor, bőkezűen mért pszichedelia, improvizatív kalandozások - mindezek összessége markáns és utánozhatatlan megszólalást eredményez, egy teljesen új színt a (világ) zenei palettán, amely leginkább talán „bizánci szörf dzsesszként” írható le.

Ingyenes!

Június 27. Csütörtök 20.00

Warm-up Udvar - ersch akusztik

Siklósi Örs, az AWS énekese már elég régóta szobazenél. Régóta íródnak olyan dalok is, amik egész egyszerűen nem férnek be az AWS repertoárjába, így néha eljátssza őket pár haverjának. Lesznek szomorú dalok a tárgyfetisizmusról, lesznek vidám dalok a vidéki alkoholizmusról, és lesznek amcsi popslágerekbe bújtatott XX. századi lírák is.

Jegyár: 1.000 Ft

Július 02.; 09.; 16.; 23.; 30.; Augusztus 06.; 13.; 27. Kedd 17:00

Nyugtával DJ a napot!

Minden kedden napnyugta session dj-szettek aláfestésével a Gázlámpa Kioszk teraszán. Különböző zenei stílusok, ritmusok és hangulatok váltják egymást az International Love Affairs lemezlovasainak előadásában. Téged is vár a sunset-mix!

Ingyenes!

Július 04. Csütörtök 20:00

Warm-up Udvar – Henri Gonzo

Henri Gonzo 2011 végén alapította meg a Fran Palermo zenekart, ami egyedi felállásának és a hazai színtéren egészen különleges megszólalásának köszönhetően a 2010-es évek egyik legnépszerűbb magyar zenekarává nőtte ki magát. Zenekara mellett gyakran egy sokkal intimebb, közvetlenebb szólóprodukcióval is színpadra áll. A multiinstrumentalista, kissé excentrikus tehetség bármilyen hangszert is ragad a kezébe, az biztos, hogy egy egyedülálló történet kerekedik az estéből.

Jegyár: 1.000 Ft

Július 10. Szerda 19:00

Terasz Live – Teddy Harpo

Dobos, gitáros, szájharmonikás, énekes egy személyben a színpadon: ő Teddy Harpo. Stílusa a bluesban gyökerezik, de nagy hatással volt rá a rock'n'roll és a gátlástalan afrofunk zene is. Fellépett már az ország összes létező koncerthelyszínén: stadionokban, sportcsarnokokban, művházakban, blueskocsmákban, klubokban és a flaszteren. Ezúttal a teraszunkon játszik.

Ingyenes!

Július 11. Csütörtök 20:00

Warm-up Udvar – Jónás Vera

A Fonogram és Artisjus-díjas énekes-dalszerző finom dalaival elringat, tigris-vadságával pedig táncba hív.

Jegyár: 1.000 Ft

Július 18. Csütörtök 20:00

Warm-up Udvar – Lázár tesók

Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert Lázár Tesók adják elő közös akusztikus műsorukat, amelyben saját zenekaraik dalai mellett kedvenc előadóiktól (Cseh Tamás, Lovasi András, Víg Mihály) is játszanak feldolgozásokat.

Jegyár: 1.000 Ft

Július 24. Szerda 19:00

Terasz Live – Azegrivár

Azegrivár - Magyarország egyik (ha nem a) legegyszemélyesebb zenekara – Egri Bálint zenei produkciójának fedőneve, aki a daloknak nemcsak dalszövegírója, de zeneszerzője és előadója is. Azegrivár koncertjein a hétköznapok egyszerűségének bonyolultságát láttatja meg velünk Bálint, méghozzá iróniával, fűszerrel, szellemesen-kellemesen, már-már Cseh Tamás történetmesélő legenda nyomdokaiba lépve.

Július 25. Csütörtök 20:00

Warm-up Udvar – Bérczesi Robi

"A túlzott technikai tudás, a virtuóz gitározás soha nem volt célom, ma sem vonz, egyszerűen csak dalokat akartam és a mai napig is dalokat akarok írni" – fogalmaz saját zenei munkásságáról az Én meg az Ének című életrajzi könyvben Bérczesi Róbert, énekes, gitáros, dalszerző, a hiperkarma együttes frontembere.

Jegyár: 1.000 Ft

Minden koncert kerekesszékkel is látogatható!

 

 

Esernyős, Gázlámpa Kioszk, Warm-up Udvar, nyár, akusztik

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek