Egy szorongó ember monológja a reptéren – live session-re hangolva

2020/10/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tavaly jelent meg a Nunki Bay Starship csapatának bemutatkozó nagylemeze Sigma Sagittarii címmel, most pedig itt a folytatás: a zenekar körül mostanában több dolog is történt, jók és rosszak egyaránt – a What God Said videója ezeket foglalja össze. A dal az első ízelítő a Nunki Bay Starship következő, tavaszra várható nagylemezéről.

Egy szorongó ember monológja a reptéren – live session-re hangolva

A magát multidimensional brain-popként definiáló négyes nagy reményekkel vágott neki a 2020-as évnek, de a pandémiás időszak nekik sem kegyelmezett, ámbátor igyekeztek a lehető legkreatívabban kihasználni a helyzetet. Így került elő a fiókból a What God Said című dal is, amit a zenekar frontembere, Tóth Dóri még tavaly szeptemberben írt. A nemzetközi mentortáborból (Outbreaker’s Lab) feltöltekezve érkezett haza, úgy érezte, rengeteget tanult a dalszerzéshez való hozzáállásról. Ám amikor visszatért a hétköznapokba, váratlanul egy számára fontos személyt vesztett el, aki nagyon fiatalon és küzdelmesen hunyt el.

“Amikor valaki elmegy, az ember mindig tart egy számvetést magában. Hogy van-e egyáltalán értelme annak, amerre tart. Vagy hogy nem tökmindegy-e, amikor úgyis mindig, mindenkinek ugyanaz a vége. A What God Said egyfelől egy gyász, egy elengedés, nem feltétlenül csak azok felé, akiktől el kellett válnunk, de a saját sorsunk feletti gyász is, a kétségbeesés, amivel néha az idő múlását szemléljük, a haláltól és az utána következő ismeretlentől való félelem. Egy szorongó ember monológja, ahogy a saját belső hangján szólaltatja meg azt, akit a legtöbben Istennek neveznek.”

Az érzelmektől felkavart állapotban, együltében megírta a What God Said szövegét, illetve egy szál zongorás demóját, az elmúlt egy évben azonban nem sikerült kibontaniuk a dalt. Időközben a zenekarban egy tagcsere is történt: Pesti Mátyást basszusgitáron Belegrai Gábor (The Biebers) váltotta, akivel aztán a legelső négy órás próba alkalmával elkészültek a hangszerelés végleges formájával.  

Innen pedig már egyenes út vezetett az egysnittes live session felvételéhez, melyet  Polhodzik Ádám jegyez, aki már olyan előadókkal dolgozott, mint a 30Y, a Mulató Aztékok vagy éppen Palya Bea. Ádám reggel, a forgatásra menet dobta be, hogy talált egy izgalmasabb helyszínt, így végül a csapat Esztergom külterülete felé, egészen pontosan egy magánreptér felé vette az irányt, ahol így egy egészen különleges környezetben rögzítették a videót.

 Több hónap kihagyás után végre újra koncerteznek a fővárosban is: október 29-én a TRIP Hajón állnak színpadra az elektronikus indie popban utazó Herself csapatával.

Nunki Bay Starship, live session, TRIP Hajó

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek