Egy szorongó ember monológja a reptéren – live session-re hangolva

2020/10/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tavaly jelent meg a Nunki Bay Starship csapatának bemutatkozó nagylemeze Sigma Sagittarii címmel, most pedig itt a folytatás: a zenekar körül mostanában több dolog is történt, jók és rosszak egyaránt – a What God Said videója ezeket foglalja össze. A dal az első ízelítő a Nunki Bay Starship következő, tavaszra várható nagylemezéről.

Egy szorongó ember monológja a reptéren – live session-re hangolva

A magát multidimensional brain-popként definiáló négyes nagy reményekkel vágott neki a 2020-as évnek, de a pandémiás időszak nekik sem kegyelmezett, ámbátor igyekeztek a lehető legkreatívabban kihasználni a helyzetet. Így került elő a fiókból a What God Said című dal is, amit a zenekar frontembere, Tóth Dóri még tavaly szeptemberben írt. A nemzetközi mentortáborból (Outbreaker’s Lab) feltöltekezve érkezett haza, úgy érezte, rengeteget tanult a dalszerzéshez való hozzáállásról. Ám amikor visszatért a hétköznapokba, váratlanul egy számára fontos személyt vesztett el, aki nagyon fiatalon és küzdelmesen hunyt el.

“Amikor valaki elmegy, az ember mindig tart egy számvetést magában. Hogy van-e egyáltalán értelme annak, amerre tart. Vagy hogy nem tökmindegy-e, amikor úgyis mindig, mindenkinek ugyanaz a vége. A What God Said egyfelől egy gyász, egy elengedés, nem feltétlenül csak azok felé, akiktől el kellett válnunk, de a saját sorsunk feletti gyász is, a kétségbeesés, amivel néha az idő múlását szemléljük, a haláltól és az utána következő ismeretlentől való félelem. Egy szorongó ember monológja, ahogy a saját belső hangján szólaltatja meg azt, akit a legtöbben Istennek neveznek.”

Az érzelmektől felkavart állapotban, együltében megírta a What God Said szövegét, illetve egy szál zongorás demóját, az elmúlt egy évben azonban nem sikerült kibontaniuk a dalt. Időközben a zenekarban egy tagcsere is történt: Pesti Mátyást basszusgitáron Belegrai Gábor (The Biebers) váltotta, akivel aztán a legelső négy órás próba alkalmával elkészültek a hangszerelés végleges formájával.  

Innen pedig már egyenes út vezetett az egysnittes live session felvételéhez, melyet  Polhodzik Ádám jegyez, aki már olyan előadókkal dolgozott, mint a 30Y, a Mulató Aztékok vagy éppen Palya Bea. Ádám reggel, a forgatásra menet dobta be, hogy talált egy izgalmasabb helyszínt, így végül a csapat Esztergom külterülete felé, egészen pontosan egy magánreptér felé vette az irányt, ahol így egy egészen különleges környezetben rögzítették a videót.

 Több hónap kihagyás után végre újra koncerteznek a fővárosban is: október 29-én a TRIP Hajón állnak színpadra az elektronikus indie popban utazó Herself csapatával.

Nunki Bay Starship, live session, TRIP Hajó

 

 

Szólj hozzá!


Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.

Mintegy tizenötezren szeretnének elbúcsúzni Benkő Lászlótól – a család kéri: ne tegyék

Frissítve! "A Benkő család kérését továbbítva arra kérjük az ismerősöket, rajongókat és tisztelőket, hogy ne jelenjenek meg Benkő Laci temetésén. A szabályok betartása mindnyájunkra vonatkozik. Későbbi időpontban, a járványhelyzettől függően szervezünk majd egy megemlékezést" – olvasható az Omega közösségi oldalán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek