Együtt zenélt a tragikus sorsú ifj. Bodnár Attilával, dolgozott a Republic-kal: Vörös Renátó

2017/09/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Vörös Renátó évek óta adja a munkáját, a nevét és a tehetségét zenei videókhoz, ismeretterjesztő és természetfilmekhez és egyéb, filmes projektekhez alkotóként, rendezőként, művészeti vezetőként. Dolgozott többek között a Republic-kal, legutóbbi közös munkájuk már aranylemez.

VR zenekar/Vörös Renátó

A 39 évesen elhunyt  ifj. Bodnár Attila utcazenészként kereste a kenyerét, és egy szegényes albérletben élt. 2010-ben jelentkezett az RTL Klub tehetségkutatójába, ám ez a műsor sem hozta el számára a vágyott népszerűséget.

(Forrás: Ripost)

Azt viszont kevesen tudják a fiatal cinematográfusról, hogy zeneszerzőként és énekesként is megállja a helyét a szakmában. 2008-ban a Pilum zenekar első nagylemezén basszusgitározott és vokálozott az azóta már elhunyt ifj. Bodnár Attilával, majd 2010-ben a Paranova tagjaként a Felejtéselmélet című lemezen hallhatjuk. 2010-ben megálmodta és létrehozta a Morze zenekart, ugyanebben az évben rögtön megnyerték az Emergenzát, kaptak egy "legjobb dalszöveg" különdíjat a Zeneszöveg.hu-tól, valamint Renátó az év basszusgitárosa lett, két albumuk készült. 2011-tól több mint 4 évig volt frontembere a Csakazértis nevű zenei formációnak, 2012-ben megjelentették Csak Játék című lemezüket, amivel országos turnén vettek részt. Renátó a lemez összes dalához videóklipet is készített.

 2015-tól szólóénekesként folytatta pályafutását, 2016–ban pedig meglapította jelenleg is működő, új formációját VR Zenekar név alatt. Első nagylemezük 2017 ben látott napvilágot.

Lemezborító: Vörös Eszter Anna Festőművész

Renátó most két új projekttel is jelentkezett: az egyik a Duna-menti élővilágot bemutató kisfilm – a természet és a környezetvédelem amúgy is szívügye – a másik pedig egy könnyűzenei videóklip, ‘Az élet megy tovább’ címmel, ami egy igazi szerelmes dal és teljes egészében Renátó szerelemgyereke, hiszen mint zeneszerző-szövegíró, rendező és énekes is jegyzi a dalt.

"Az idén megjelent "Hozzád szól" című nagylemez valódi mérföldkő az életemben, büszke vagyok rá. Úgy gondolom, sikerült a 10 legjobb szerzeményt csokorba szedni. Amikor ültem a próbateremben és hallgattam a demo felvételeket, pont ilyen végeredményt képzeltem el.” – nyilatkozta Vörös Renátó.

Nézz bele a természetfilm-klipjébe is!

 

 

Vörös Renátó, Republic, ifj. Bodnár Attila

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek