Menopauza 1170x180

Énekesnők a nagyvilágból, avagy Palya Bea görög selyme

2024/05/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Palya Bea müpás koncertsorozatának alkalmain 2015 óta elbűvölőbbnél elbűvölőbb énekeseket láthattunk és láthatunk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Idén a görög apától és francia anyától származó, párizsi Dafne Kritharas lesz a magyar énekes vendége.

Fotó: Veres Anita

A „Selymeim” – Énekesnők a nagyvilágból koncertsorozat 2015-ben indult a Müpában, aminek tematikáját Palya Bea 2014-es című lemeze inspirálta. Azóta a világ legkülönbözőbb részeiről hív vendégül olyan előadókat, akikkel képesek egymásra hangolódni, akikkel lelki testvériséget érez.

Ezúttal Palya Bea mellett Dafne Kritharas magával ragadó, eklektikus világába kapunk betekintést. A páratlan előadóművész repertoárja az Oszmán Birodalom idején született görög, szefárd zsidó, bosnyák, örmény és török népek dalaiból áll össze. Kritharas arra a zenei világra és korszakra fókuszál, ahol a görög népi dallamok összekapcsolódnak a bosnyák népzenével, az örmény és török muzsikával, valamint a ladino nyelvű szefárd zsidók tradicionális dalaival. Kevés alkotó tudja ezeket az eltérő hátterű világokat úgy összehozni ahogy Kritharas, és alkotni velük jazzel, elektronikával teli új világot, mindezt egyszerre intim, tiszta és szívszorító módon.

 

 

Palya Bea, Dafne Kritharas, Müpa, Selymeim

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek