ÉRDemes lesz kilátogatni: Péterfy Bori & Love Band, Honeybeast , tűzijáték

2017/09/01  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Még a tényleges suli- vagy munkakezdés előtt erősen ajánlott magunkat kitombolni, hogy a nyáron összeszedett élményeinkből táplálkozhassunk a hosszú téli fesztiválmentes időszak alatt. Pontosan erre gyúrtak rá az Érdi Napok szervezői is, akik egy héten át szórakoztatják majd a nagyérdeműt, gyakorlatilag három fesztiválnyi programkínálattal.

ÉRDemes lesz kilátogatni:  Péterfy Bori & Love Band, Honeybeast , tűzijáték

Az ÉN (Érdi Napok) a város legnagyobb rendezvénysorozata, amely szeptember 2-től szeptember 10-ig bezárólag mindenfajta kulturális élmánykavalkáddal szolgál.

A könnyűzenei- és jazzkoncertek mellett kiállítások, sportbemutatók, flashmob, irodalmi- és színházi előadások, valamint egy szüreti mulatság is várja a közönséget – annak minden boros örömével együtt.

A tavaly új irányt vett fesztiválsorozat idén újfajta meglepetésekkel készül, ugyanis a szeptember 2-án megrendezésre kerülő ÉNFeszt – mint az ÉN nyitófesztiválja – megújult programokkal, kivetítőkkel és gasztronómiai ínyencségekkel vár mindenkit Érd főterén és a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

A délelőtt ezúttal is a gyerekekkel és a nekik szóló műsorokkal indul majd, az este csúcspontja a Péterfy Bori & Love Band fergeteges koncertje lesz, akik után tűzijátékkal festik színesre az eget.

Az ÉNFeszten a népszerű Honeybeast együttes is a színpadra lép, csakúgy mint a Catsby nevű formáció, akik az electro-swing egyik legfrissebb hazai képviselői. A koncertek után – először az ÉNFeszt történetében – tovább folytatódik majd a buli, az estet ugyanis Dj Antonyo, a Music FM lemezlovasa zárja classic mix party-jával.

Az Érdi Jazzfesztivál a nyitónap utáni héten indul – szeptember 5-10. között – és mellette párhuzamosan is bőven akad majd látnivaló. A Magyar Földrajzi Múzeum három érdekes kiállítással, és bemutatóval is készül erre a hétre: a Mars a Marsra! elnevezésű interaktív családi napon megismerhetjük a hazai űrhajózás történetét, de lesz rakétakilövő állomás a CsoPa jóvoltából és egy utazó planetárium is,. Az Inverse Evereste a Föld legmélyebb barlangjában zajló expedícióról szóló fotókiállítás, míg a Fehér foltok címmel ingyenes tudománytörténeti konferenciára látogathatnak az érdeklődők.

A programszervezésből a Csuka Zoltán Városi Könyvtár is kivette a részét, akik kedvezményes könyvvásárt szerveznek és olyan vendégekket hívtak meg mint Lackfi János vagy Berg Judit. Az Érdi Jazzfesztivál piros betűvel szerepel minden jazzrajongó naptárjában, ugyanis a műfaj hazai legjobbjai sosem hiányoznak innen.

Szeptember 5-10. között olyan előadók játékát hallhatjuk, mint a Sárik Péter Trió, a Váczi Dániel Jazz Trió, Bögöthy Ádám, Kovács Linda, a Syrius Legacy vagy a Malko Teatro, akik a bolgár népzenét, a jazzt és a színházat ötvöző előadásukkal térnek vissza Érdre.

A bő egyhetes rendezvénysorozat egyik záróakkordja a szüreti mulatság szeptember 9-én a Mély utcai pincesoron. Bár a szüret a szőlőről és a majd abból készülő borról szól, a fittebbek indulhatnak a Fröccsmaratonon, de aki a futást is inkább a borral kötné össze, megmérettetheti magát a Hosszúlépés bulifutáson is, ahol minden kétszázadik méter után kötelező a versenyzőknek elfogyasztani egy hosszúlépést.

A szüreti mulatságon a gyerekeket bábszínház, állatsimogató és szüreti kézműves udvar is várja, míg 14 órakor a kicsiknek és nagyoknak is irány a szüreti kocsis felvonulás, ahol lovas kocsik, népviseletbe öltözött fiatalok, zenével és hangos nótaszóval hívogatnak mindenkit a mulatságba, Ófalu központjába, majd a Pincesorra, ahol kezdetét veszi a dínom-dánom. Az est sztárja – természetesen csak a must után – az Intim Torna Illegál zenekar, akik egy pörgős koncerttel zárják az egész napos rendezvényt.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Érdi napok, Intim Torna Illegál, Honeybeast

 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek