Erik Sumo Band best of a Müpában

2018/10/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Másfél évtizedes fennállása legjobb dalait fogja előadni az Erik Sumo Band december 29-én a Müpában.

Tövisázi Ambrus (Erik Sumo/FB)

Az Erik Sumo Band 2016 után idén lépett ismét színpadra,és nem mondhatni, hogy túl gyakran koncerteznek: június 20-án a Fishing On Orfű fesztiválon, június 29-én a fővárosi Kobuci kertben adtak koncertet. A harmadik alkalom a most bejelentett év végi est lesz a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lesz.

A csapat története 2005-ben kezdődött, amikor az Amorf Ördögök dalszerzője és mindenese westernfilm-zenékből és downtempóból építkező szerzői albumot jelentetett meg egy németországi kiadónál My Rocky Mountain címmel. Ezen a lemezen a tavaly decemberben fiatalon elhunyt Fábián Juli énekelt, az ő szerepét vette át 2005 második felétől a nemzetközi dzsesszvilágban jól ismert Harcsa Veronika, aki az avantgárd színházi közegből érkező, saját maga által kitalált nyelvvel öntörvényű zenét létrehozó Kiss Erzsivel együtt alkot énekes párost.

A már Erik Sumo Band néven megjelent további lemezek: The Trouble Soup (2009), Twilight At the Zoo Vol. 1 (2011), The Ice Tower (2011), The Life and Adventures of Erik Sumo Band (2013).

Az együttes 2010 után több tagcserén ment keresztül és 2013-ban a zenekar alapítója, a Péterfy Bori & Love Bandet is vezető Tövisházi Ambrus bejelentette, hogy lezárják a csapat aktív korszakát. Azóta néha összeálltak egy-egy koncertre, két évvel ezelőtt három egymást követő, telt házas estet adtak a Gozsdu Manóban és az A38 hajón.

A zenekarvezető billentyűs-énekes mellett az idei koncerteken Kiss Erzsi és Harcsa Veronika énekel, Nagy István gitározik, Drapos Gergely a basszusgitáros, Gáspár Gergely a dobos, Pápai István pedig az ütőhangszeres.

"Az Erik Sumo nevet 2004-ben abból a célból találtam ki, hogy egy szerzői lemezt megjelentessek. Most, tizennégy év után éppen ugyanerre készülök, új és régi zenésztársak segítségével, de kicsit lazább szövetségben. Band helyett Erik Sumo néven fog megjelenni két új album 2019 első felében. Az első dalosabb, koncertesebb, a második teljesen instrumentális, filmzenésebb jellegű lemez lesz" – nyilatkozta Tövisházi korábban az MTI-nek.

Tövisházi Erik Sumo & The Fox-Fairies néven 2015-ben sikeres filmzeneanyagot írt Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmjéhez, és ő írta a betétdalokat a rendezőnek a napokban a közönség elé kerülő második mozijához, az X - A rendszerből törölve című alkotáshoz is.

Az idén harmadik koncertjét adó, újjászülető "kacatpop" csapat készülő új lemezéről is ízelítőt ad majd a Müpában.

 

Erik Sumo Band, Tövisházi Ambrus, Müpa, Harcsa Veronika, Fábián Julis

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek