Érkezik a Bekvart-baba – egy darabig nem látjuk Lovas Rozit a színész-zenekarban

2019/11/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A BEKVART decemberben kétszer látható és hallható Budapesten: december 6-án egy akusztikus koncerttel készülnek a Városháza parkban, majd december 29-én a tradicionálisnak mondható évzáró koncertre kerül sor az Úri Muri pincéjében. A zenekar egyetlen hölgytagja, Lovas Rozi tavasszal édesanya lesz, így egy darabig ezen a koncerten láthatja őt a nagyérdemű utoljára.

Fotó: BEKVART/FB

A jövőre 10 éves Bánfalvi Eszter Kvartett (avagy röviden: BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, és egy annyira jól sikerült koncert jött létre, hogy bejárták vele az országot, és egyértelművé vált számukra, hogy érdemes folytatniuk a zenélést, így született meg a zenekar. A névről röviden: rosszabbnál rosszabb ötletek után a legrosszabbra esett a választásuk, hiszen nem négyen vannak, Bánfalvi Eszter nem a zenekar tagja és nem is jazz-t játszanak. A műfaji meghatározás: csajozós rock. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-8 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. A zenekar 2017-ben a Cseh Tamás Programnak köszönhetően elkészítette első nagylemezét A hetedik év címmel és első videóklipjét, Spritzermann-t.

A formáció ezúttal egy új dalához készített klipet, amelyben természetesen feltűnnek a zenekar színész-zenészei: Lovas Rozi, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Lábodi Ádám, Fehér Balázs Benő, Horváth Szabolcs, Kárpáti Pál és Garami Sámuel Miksa (az egyetlen "csak" zenész a csapat), valamint először fordul elő, hogy egy zenekaron kívüli színész is feltűnik, mégpedig Gazsó György személyében.

„Nem egy nagy titok, hogy mindenki játszik bizonyos szerepeket. Nemcsak a színész, de a politikus, a pap, az orvos, az apa, az anya, a főnök, a beosztott, a tanár, a gyerek is, és végtelen hosszan lehetne sorolni. Vajon egy boltos hányszor mondja ki egy nap, hogy kártyakészpénz? Vagy egy buszsofőr hányszor nyomja meg ugyanazt a gombot egy nap? Ezzel amúgy nincs különösebb baj, amíg az illető bele tud állni a szerepébe. Amíg arra a néhány órára, amíg dolgozik, mindent megtesz azért, hogy jól álljon neki a szerep. A problémák ott kezdődnek, amikor elkezdjük nem komolyan venni a szerepet, vagy a velünk szemben álló embert. Vagy ha a nyilvánosság által megkapott figyelemmel visszaélünk. Netán rossz célokra használjuk.” – mondta a zenekar vezetője és egyben a dal szerzője, Formán Bálint.

A klip rendezője Novák Péter Sámuel, operatőre Csíkszentmihályi Ajnácska.

A klip az NKA támogatásával készült.

 

BEKVART, színész-zenekar, Lovas Rozi, új klip

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek