Menopauza 1170x180

És akkor a Turbinában kitör a káosz: a METZ először ad koncertet Magyarországon

2024/02/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A kanadai zaj-rock-punk trió sajátos, metszően nyers zenéjéről ismert, a punk ősenergiáival dolgoznak, megfejelve azt káosszal és zajjal. A magyar közönség mindezt átélheti a Turbinában – bár egy kicsit (sokat) még várat magára az esemény.

Először jön hozzánk a a METZ – kanadai zaj-rock-punk a Turbinában

A turné apropója az, hogy idén áprilisban érkezik új, Up On Gravity Hill című nagylemezük, amely az ötödik a sorban. Első albumukat 2012-ben adták ki a híres indie kiadónál, a Sub Popnál és olyan magazinok dicsérték, mint az NME és a Pitchfork, a bandát pedig a The Sonicshoz és a Nirvánához hasonlították. A METZ eddigi karrierje során soha nem játszott még Magyarországon, így most itt az alkalom 2024. november 10-én, a Turbinában, hogy élőben is átadjuk magukat a zenekar által nyújtott kellemes káosznak.

A METZ-et három ontariói punk, a gitáros és énekes Alex Edkins, a dobos Hayden Menzies és a basszusgitáros Chris Slorach alkotja.

Az Up On Gravity Hill hármójuk véleménye szerint nem csak a METZ eddigi legerősebb lemeze, hanem a legszebb is. A zenekar filmesebb hangulatú dalait részben Edkins filmes és tévés zeneszerzői munkája, valamint popos irányultságú szólóprojektje, a Weird Nightmare inspirálták, ahol elmondása szerint megtanult intuitívabban írni, hagyva, hogy az érzelmei vezessék:

"Próbáltam közvetlen lenni a szavaimmal, ezt a lemezt nagy lépésnek éreztem.”

De félreértés ne essék: az Up On Gravity Hill egy teljes zenekari munka, három zenész munkája, akik több mint egy évtizede játszanak együtt.

„Most vagyunk azon a ponton, ahol zenekarként és zenészként igazán erősnek érezzük magunkat, és nem kételkedünk a közös ösztöneinkben. Megengedjük magunknak, hogy kicsit kalandozzunk és más zenészekkel dolgozzunk, áldás volt, és továbbra is emlékeztet minket arra, hogy ami köztünk van, a zenei kötelékünk, az nagyon ritka és igazán különleges" – tette hozzá Edkins.

Érzelgős punkok :)

 

METZ, punk, Turbina

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek