Eszement, táncos őrület a Dürerben: Algiers

2019/01/31  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Algiers elsöprő, punk-gospel zenéjével és a dobok mögött a Bloc Partyból ismert Matt Tonggal tér vissza Budapestre, hogy ismét megtáncoltassa a Dürer Kertet február 2-án.

Eszement, táncos őrület a Dürerben: Algiers

Az Algiers 2017-ben jelentette meg a kritikusok által sokat dicsért The Underside of Power című lemezét, ám mindez szinte semmi az élő produkció erejéhez képest, amit Budapesten már kétszer is volt szerencsénk átélni. Az atlantai zenekar nemrég tette át székhelyét Londonba az általuk egyre kevésbé kedvelt Amerikából, nem csoda, hogy dalaik is társadalom kritikusak és nem félnek odaszólni a világ vezetőinek. (Nevük is Franciaország algériai háborújára utal.)

Az Algiers olyan eszement, táncos, groove-os őrületet hoz a koncertjein, hogy receptre írnánk fel minden frusztrált embernek. Az atlantai zenekar – köztük a Bloc Party korábbi dobosa, Matt Tong – gospel és blues gyökerű punk ritmusaival, a zenészek átszellemült játékával beisszák magukat az agyakba és táncra késztetik a lábakat.

Algiers, Dürer

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek