Ezt is elviszik magukkal: a Rájátszás utoljára a Müpában

2022/02/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Rájátszás története a Müpában most ugyan lezárul, de a koncert mégsem a búcsúról szól majd, hanem a közösen eltöltött tizenegy év ünnepléséről, arról az örömről, amely a vers és a zene játékos párbeszédéből született.

Rájátszás, Ördögkatlan fesztivál (2019.)

2011-ben a Margó Irodalmi Fesztiválon indult el a Rájátszás története, amikor költők és dalszerzők kezdtek közös alkotásba. Az első műsort újabbak követték, majd a közreműködőkből koncertzenekar alakult, amelynek szinte hitvallásává vált azt boncolgatni, hogyan lesz egy dal nagyon jó. A műhelymunkából két albumnyi dal állt össze, amelyeket régóta „visznek magukkal” az alkotók.

Láttuk őket fesztiválokon, szabadtéri koncerhelyszíneken, az Akváriumban többször is, egy 2015-ös fellépésükért például itt lelkesedtünk:

Durván rájátszottak a fiúk az Akváriumban

 

Amikor a címben is szereplő dal elkezdődik (nanananananana), az elején még csak suttogni szokta a közönség, de a végén már mindenki egy emberként üvölti, hogy "Ezt is elviszem magammal...".

Utoljára erre a Bartók Tavasz rendezvénysorozat keretében, április 9-én lesz módunk a Müpában – a jegyvásárlási lehetőséget csatoltuk!

Ez amúgy olyan búcsúzós tavasz lesz, legeslegutolsó budapesti koncertjét adja a Kistehén a Budapest Parkban, a Red Bull Pilvaker csapata ebben a formában utoljára lesz látható az Arénában. Ez utóbbival kapcsolatos hírünk, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel dupláz A Szavak Forradalma: lesz egy előadás délután is!

 

 

 

 

Rájátszás, búcsúkoncert, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát...

A hétvégén a kezünkbe került az Interpress Magazin "Tudta-e" kiadása, ebben volt egy szócikk a My Way-gyilkosságokról, ennek a történetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.

Az életben lesz még több móka: közeleg a Kispál on Orfű

Lovasiék anno egy Partizán-adásban jelentették be, hogy Orfűn lesz minifesztivál és koncert, valamint új dal is készült – mindezt rózsaszínben.
Új koncertek