Falon táncolók: hat nem mindennapi videó a BANDALOOP-ról

2019/03/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 2019-ben ismét Magyarországra érkezik a legendás csapat, akik készítettek már koreográfiát felhőkarcolók üvegablakaira, s több száz méteres sziklafalakon is táncra perdültek már.

Fotó: Bandaloop/FB

A BANDALOOP története a ’90-es években kezdődött: az első csapat hegymászókból és táncosokból jött össze, akik új kifejezési formákat kerestek. Azóta számos természeti környezetben hódítottak már meg magaslatokat – táncoltak a Yosemite Nemzeti Park magas gránitfalain, a kínai Tianmen-hegységben, a Himalájában és az olasz Dolomitokban is –, de szerencsére van még számos sziklaformáció a világban, ami táncra hívja őket.

2017-ben, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon járt itt legutóbb a csapat, akkort egy Kálvin téri irodaépületen "táncoltak". A fellépést és a készülődés izgalmas pillanatait GoPro kamerákkal egy különleges kisfilmben rögzítették.

Az American Music Awardson Pinkkel léptek fel. A bevállalós énekesnő egy 34 emeletes hotel oldalán táncolt együtt a társulattal Los Angeles belvárosában. Pinknek mindössze öt napja volt, hogy megtanulja a technikát és a koreográfiát, és a táncosok egybehangzó véleménye alapján nagyszerűen teljesített – szerinte ez volt a legfélelmetesebb dolog, amire valaha is rávette magát.

A modern felhőkarcolók mellett történelmi jelentőségű épületek is a BANDALOOP kedvencei közé tartoznak. Táncoltak már Indiában, a Golkonda-erődben, Mexikóban 15. századi katedrálisokon, tavaly pedig, amikor úgy érezték, újabb kihívásokra van szükségük, Jeddában, Szaúd-Arábiában léptek fel.

 

A társulatot rendszeresen hívják épületátadókra, üzletek megnyitójára is. Koreográfiáik megalkotásakor fontos szerepet játszik a „színpadul” szolgáló épület, annak szerkezete, felületei, izgalmas építészeti megoldásai. Így lesz ez akkor is, amikor a Müpa falain perdülnek táncra. Thomas Cavanagh a budapesti terepszemle alkalmával adott interjúban lelkesen így fogalmazott: „Ezt az előadást egyébként nagyon várom, mert a Müpának egészen csodálatosak a falai.”

Legutóbbi, Strings című beltéri előadásuk zenéjét Gabriel Prokofiev, Londonban élő DJ szerezte, aki a legendás orosz zeneszerző és zongorista, Szergej Prokofjev unokája. Többek közt ezt a produkciót is láthatják majd a nézők a 2019-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

Budapesti fellépéseik dátuma itt

Budapesti Tavaszi Fesztivál, bandaloop, kortárs tánc, arial dance

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek