Felnőttesen szomorkás, szerelemre hajlamos: Anton Vezuv

2016/09/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Üzentünk minden egyes Cseh Tamás Program által támogatott zenekarnak. Arra voltunk kíváncsiak, mennyit lökött az előadók szekerén a támogatás. Mindenkitől nagyjából ugyanazt kérdeznénk. A mintegy 20 előadó közül csak ketten válaszoltak: Sztív, az Anton Vezuvból és Császári Gergely, a Császári PillanatmŰvekből. Ebben a sorrendben haladunk, és kíváncsian várjuk, hogy a többi 28 zenekar mit felel a kérdéseinkre...

Felnőttesen szomorkás, szerelemre hajlamos: Anton Vezuv

Egy pár szóval bemutatkoznátok? A "power melankólia" kifejezés, amellyel több helyen jellemeznek benneteket, mit takar?

Az Anton Vezuv egy indie zenekar, mint ahogy a National és a Timber Timbre is, mégis más, de kellenek a zenei műfajok, hogy legyen egy minimális inerciarendszer ami alapján könnyebben tudjuk eldönteni valakiről, hogy jó arc vagy sem (vicc!). De az indie része nem vicc, mi egy indie zenekar vagyunk, felnőttesen szomorkás, szerelemre hajlamos dalokkal. A power melankóliát mi találtuk ki magunknak, mert kifejező, a melankólia az a blue érzés, amit a zenénkkel átadunk, ezt az arcunkat domborítjuk ki ebben a zenekarban, a power rész pedig arról szól, hogy van amikor szordínós zúzás is van, mert van a dalokban egy feszültség, egy kraft, ami meg is jelenik a hangszerelésben is. 

Mi ihlette a névválasztást?

Egyrészt egy határidő, amire gyorsan kellett egy név, hogy a flyerekre rátegyék, másrészt intuitív névválasztás volt: kikapcsoltam az agyam tudatos részét, és hagytam, hogy jöjjön, aminek jönnie kell...

Hogy nézett ki az élet a CSTP-s támogatásig?

Fundamentálisan nem változott meg az élet, csak pár zenekar körüli aktivitás potmétere lejjebb volt tekerve.

Miben lendített rajtatok a támogatás? Miben realizálódott?

A CSTP megfinanszírozta a terveinket, ami nélkül lehet, hogy ezekből a tervekből vissza kellett volna venni. Nem egyszerű egy albumkiadást megfinanszírozni egy akkora magyar zenekarnak, mint mi vagyunk. Konkrétan a legújabb lemezünk teljes felvételét, kiadását finanszírozta, plusz egy klip elkészítését. Ezen kívül nagyon sok interjúmegkeresést kaptunk, sok megjelenésünk volt, Such Tamás mentorunk is nagyon jó fej volt és sokat segített, szóval aktivitást generált és egyet rázott rajtunk a szakmában.

Hol léphettetek fel, ezek között van-e olyan, ami a támogatás nélkül nem ment volna?

A Művészetek Völgyén és a Várkert Bazárban léptünk fel a CSTP szervezésében, mindkét helyhez segítség volt a CSTP.

Melyik volt a legemlékezetesebb koncert?

Ha erről a kettőről beszélünk, akkor mindkettő, mert az előbbin végigénekelték a koncertet (és mi nem vagyunk egy Gogol Bordello), utóbbi pedig egy nagyon impozáns hely, jólesett ott játszani.

Mi a terved a jövőre vonatkozóan?

Hó végén jön az új klipünk, az "I'm a Mooch" premierje, és már készülünk egy természetes, egyszerű, minimál hangulatú feldolgozáslemez elkészítésére is.

Pályáztok-e még?

Igen, az NKA folyamatosan írja ki a könnyűzenei pályázatait, mi pedig folyamatosan dolgozunk és fellépünk, sok projektet szeretnénk megvalósítani, ezekkel biztosan fogunk pályázni.

Aktuális történés velünk kapcsolatban, hogy megjelent a CSTP keretein belül elkészített új albumunk bakeliten is, a Klinik gondozásában, személyesen nekünk üzenve vagy a bandcamp oldalunkon elérhető mindenki számára. Aki pedig a régi dalainkkal együtt az új lemez anyagát is szeretné élőben hallani, jöjjön el a Halloween előkészítő bulinkba a G3-ba, ahol a Jazzékiel és a Pál Utcai Fiúk vendége leszünk.


!!!FRISSÍTÉS!!!

"Ha valaki egy éve ilyenkor azt mondta volna nekünk, hogy a 2. Magyar Klipszemlen versenyzik egy videónk, alig hittük volna el. Most már viszont a valóság. Ha a Far Camp Song klipünket megnéznéd szélesvásznon (vagy ha esetleg ott voltál a márciusi premieren, de újranéznéd szélesvásznon :) ) és szeretnél nekünk szurkolni, hogy nyerjünk, akkor a Toldi Klubban várunk most csütörtökön. A Far Camp Song a 15:15–16:45 közötti blokkban megy majd le" (FB)

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek