Frissen oltott robotok a Városmajorban – Erik Sumo Band

2021/06/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tövisházi Ambrus és zenekara, az Erik Sumo Band feléledt vakcinázatlan állapotából, és beleállt a fesztiválszezonba.

Frissen oltott robotok a Városmajorban – Erik Sumo Band

Az Erik Sumo Band lázas várakozással töltötte a bezártságot, hogy idén nyáron bemutathassa új lemezét a Városmajor közönségének is, július 9-én, szombaton 20 órakor lépnek deszkákra a budai színpadon. Az elmúlt, közönség nélküli hónapok bizonyos értelemben megviselték az előadókat, alig várják, hogy mindent beleadva bemutathassák munkájukat, a Mount Fujit: downtempo, pszichedelikus melanko-pop, diszkó, dub… Speciális, kifogásolhatatlan Erik sumós habarcs.

Életben vagyunk! – ezzel a kijelentéssel rúgta be újra a formáció motorját az alapító-frontember, Tövisházi Ambrus néhány héttel ezelőtt. A zenekar új felállásban jött ki a pandémiából: Tövisházi Ambrus (ének / billentyű), Kiss Erzsi (ének), Kutzora Edina (ének), Drapos Gergely (basszusgitár), Mészáros Ádám (gitár), Gáspár Gergely (dob), Pápai István (perka).

A frissítésen átesett csapat egy új, még a vírus megjelenése előtt tökéletesre csiszolt új albumot hoz magával a Városmajor színpadára. Az előadás hitelesen eriksumós lesz, erre a biztosíték Tövisházi személye, aki – az egykori Amorf Ördögök után és a Péterfy Bori & Love Band mellett – saját zenéit sűríti ebben a zenekarban. A zenész neve ismert nem csak a hallgatóság, de a szakma belsőbb köreiben is, hiszen bemutatkozott már producerként és filmzenék szerzőjeként is: gondoljunk csak a nagy sikert aratott Liza, a rókatündérre.

Az Erik Sumo Band története 2005-ben kezdődött, akkor hívta életre Tövisházi Ambrus. Az első lemezen még a szívfájdítóan fiatalon, néhány éve elhunyt, csodálatos kontraalt: Fábián Juli énekelt, őt követte a nemzetközi jazzvilágban otthonosan mozgó Harcsa Veronika, majd új és egyedi színfoltként az avantgárd zenei közegből érkező Kiss Erzsi (Egy Kiss Erzsi Zene). Két éve Kutzora Edina (Yonderboi, Žagar) vette át Harcsa Veronika helyét – így az új felállás énekszekciójában a duójuk tarolja le a közönséget.

A produkció időtartama hozzávetőleg 90 perc, szünetre senki ne számítson… A Városmajori Szabadtéri Színpad felújított, színvonalas – és biztonságos – körülmények között, létszámkorlátozás nélkül fogadja az oltási igazolással rendelkezőket erre a koncertre is. Jegyek kaphatók a Városmajori Szabadtéri Színpad online felületén.

Aki pedig közelebbről megismerkedne a frontemberrel, az sétálhat egyet vele és Egyedi Péterrel, s a beszélgetésből az is kiderül, hogy van-e bármiféle japán-szál az életében...

 

 

 

 

Erik Sumo Band, Városmajori Szabadtéri Színpad, Kiss Erzsi, Kutzora Edina

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek