Frissen oltott robotok a Városmajorban – Erik Sumo Band

2021/06/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Tövisházi Ambrus és zenekara, az Erik Sumo Band feléledt vakcinázatlan állapotából, és beleállt a fesztiválszezonba.

Frissen oltott robotok a Városmajorban – Erik Sumo Band

Az Erik Sumo Band lázas várakozással töltötte a bezártságot, hogy idén nyáron bemutathassa új lemezét a Városmajor közönségének is, július 9-én, szombaton 20 órakor lépnek deszkákra a budai színpadon. Az elmúlt, közönség nélküli hónapok bizonyos értelemben megviselték az előadókat, alig várják, hogy mindent beleadva bemutathassák munkájukat, a Mount Fujit: downtempo, pszichedelikus melanko-pop, diszkó, dub… Speciális, kifogásolhatatlan Erik sumós habarcs.

Életben vagyunk! – ezzel a kijelentéssel rúgta be újra a formáció motorját az alapító-frontember, Tövisházi Ambrus néhány héttel ezelőtt. A zenekar új felállásban jött ki a pandémiából: Tövisházi Ambrus (ének / billentyű), Kiss Erzsi (ének), Kutzora Edina (ének), Drapos Gergely (basszusgitár), Mészáros Ádám (gitár), Gáspár Gergely (dob), Pápai István (perka).

A frissítésen átesett csapat egy új, még a vírus megjelenése előtt tökéletesre csiszolt új albumot hoz magával a Városmajor színpadára. Az előadás hitelesen eriksumós lesz, erre a biztosíték Tövisházi személye, aki – az egykori Amorf Ördögök után és a Péterfy Bori & Love Band mellett – saját zenéit sűríti ebben a zenekarban. A zenész neve ismert nem csak a hallgatóság, de a szakma belsőbb köreiben is, hiszen bemutatkozott már producerként és filmzenék szerzőjeként is: gondoljunk csak a nagy sikert aratott Liza, a rókatündérre.

Az Erik Sumo Band története 2005-ben kezdődött, akkor hívta életre Tövisházi Ambrus. Az első lemezen még a szívfájdítóan fiatalon, néhány éve elhunyt, csodálatos kontraalt: Fábián Juli énekelt, őt követte a nemzetközi jazzvilágban otthonosan mozgó Harcsa Veronika, majd új és egyedi színfoltként az avantgárd zenei közegből érkező Kiss Erzsi (Egy Kiss Erzsi Zene). Két éve Kutzora Edina (Yonderboi, Žagar) vette át Harcsa Veronika helyét – így az új felállás énekszekciójában a duójuk tarolja le a közönséget.

A produkció időtartama hozzávetőleg 90 perc, szünetre senki ne számítson… A Városmajori Szabadtéri Színpad felújított, színvonalas – és biztonságos – körülmények között, létszámkorlátozás nélkül fogadja az oltási igazolással rendelkezőket erre a koncertre is. Jegyek kaphatók a Városmajori Szabadtéri Színpad online felületén.

Aki pedig közelebbről megismerkedne a frontemberrel, az sétálhat egyet vele és Egyedi Péterrel, s a beszélgetésből az is kiderül, hogy van-e bármiféle japán-szál az életében...

 

 

 

 

Erik Sumo Band, Városmajori Szabadtéri Színpad, Kiss Erzsi, Kutzora Edina

 

 

Szólj hozzá!


A Red Bull Pilvaker csapata ebben a formában utoljára lesz látható az Arénában

A Red Bull Pilvaker csapata ebben a formában utoljára...

Tízéves a Red Bull Pilvaker. Az 1848-as forradalom hősei előtti tisztelgésből indult modern előadói- és alkotócsapat március 15-én ebben a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Háromnapos gyász Rióban: elhunyt minden idők egyik legnagyobb brazil énekese

91 éves korában elhunyt Elza Soares, a brazil szamba királynője, aki hat évtizedes karrierje alatt több mint 30 albumot adott ki. Zenéjét nem csak szórakoztatásra, de a rasszizmus és a diszkrimináció más formái elleni tiltakozásra is felhasználta.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.
Új koncertek