Gitár Ünnep a Barba Negrában

2024/04/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nagyszabású koncertet ad a Tornóczky All Access április 13-án a Barba Negrában, ahol a zenekar tagjai mellett további kiváló muzsikusok is színpadra lépnek.

 Gitár Ünnep a Barba Negrában

A II. Gitár Ünnepen Dandó Zoli, Lukács Peta, Tornóczky Huba és Kékkői Zalán gitárosok lépnek színpadra. A Tornóczky All Access saját dalai mellett gitárcentrikus rock klasszikusok, és hatalmas gitározások várhatók a Barba Negra Blue Stage színpadán. A zenekar a pesti bulit követően szerte az országban fellép, többek közt Szegeden, Sümegen, Kaposváron, Szombathelyen és Szolnokon.

"Amikor 2 évvel ezelőtt Temesi Berci barátommal megalapítottuk a Tornóczky All Access zenekart, nem volt kérdés, hogy egy gitár - basszusgitár - dob trió adja a zenekar alapját, egy frontemberrel kiegészülve. Jó pár sikeres koncert után jött az ötlet, hogy csináljunk valami olyan eseményt, amely majd hagyományt teremt, és minden évben meg tudjuk rendezni. Olyan, számunkra szakmailag és emberileg is kedves gitáros barátainkat hívunk vendégnek, akik valamilyen formában kapcsolódnak a formációhoz. Kézenfekvő lett így a Gitár Ünnep elnevezés, hiszen ezen az estén nagy gitárosokra emlékezünk és a koncert középpontjában az attraktív gitározás áll" – mondta az együttes névadó alapítója, Tornóczky Ferenc gitáros.

A zenekar ezer szállal kötődik a Kőbányai Zenei Stúdióhoz, így első alkalommal Dandó Zoltán és Lukács Peta mellett - akik évfolyamtársai voltak Ferinek Kőbányán - az iskola egyik ikonikus gitártanárát, Maróthy Zoltánt hívták el vendégnek. Rajtuk kívül velük volt Feri unokaöccse, Tornóczky Huba – a fiatal generáció képviseletében.

 

 

Tornóczky All Access, gitár ünnep, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek