Ha kutya kutyát is eszik: Dog Eat Dog az Analogban

2023/10/27  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

17 évet kellett várni a rajongóknak arra, hogy a kilencvenes évek egyik legkedveltebb New Jersey-i hardcore-punk zenekara új albummal rukkoljon elő. Vigasztalásképp viszont voltak olyan kedvesek a fiúk, hogy egy komplett turnét is kanyarítottak a vadi anyag mellé, és szerencsére a hazai közönséget se hagyták ki a jóból, így november 3-án az Analog Music Hallban szól majd a hamisítatlan punk zene.

Dog Eat Dog

1990-ben indult hódító útjára a zenekar, mely hamar belopta magát a punk lelkületű közönség szívébe.Többször jártak már hazánkban, legyen az klub buli vagy fesztivál, és minden alkalommal elégedett rajongókat hagytak maguk után.

Albumok tekintetében viszont nem kapkodós fajta a csapat, hiszen pályafutások során - az új albumot is beleszámolva - mindössze 5 fullos korongot dobtak piacra. Legutóbb 2006-ban jelent meg a Walk with Me című stúdióalbumuk, és bár 2017-ben megszültek egy mindössze 15 perces EP-t, egy fullos albumra egészen 2023. október 20-ig kellett várnunk.

A Free Radicals című új lemezzel a banda emlékezteti a rajongókat arra, sokan miért tartják őket a crossover műfaj egyik úttörőjének. A Dog Eat Dog egy hosszú turné és egy végül ki nem adott album után végre visszatért. Az új albumról először augusztusban jelent meg két dal Lit Up és Never Give In címmel, majd szeptemberben érkezett a Man’s Best Friend, amely zúzós gitártémákat, groovy ütemeket és fülbemászó refréneket kínál a hallgatóknak.

Gitárokon a sajnálatos módon 2021-ben elhunyt Sean Kilkenny helyett a zenekar számára
nem ismeretlen Roger Haemmerli játszik, hogy tökéletes partnere legyen az erőteljes tónusú John Connor énekesnek, és a szintén a kezdetektől a bandában pengető Dave Nearbone basszusgitáros és háttérvokálos technikás témáinak. A zenekar dobosa az 1994-ben csatlakozott Brandon Finley.

Az est nem lehet teljes előzenekarok nélkül: az államok keleti partjairól érkezik hozzánk a
Kings Never Die, akik igazi post-hardcore-punk-metál bulival készülnek bemelegíteni az
egybegyűlt szórakozni vágyókat. Az ötösfogat ugyan csak pár éve alakult, de a tagokat már ismerhetjük korábbról. Dan Nastasi énekes-gitáros korábban szintén a Dog Eat Dog
legénységét erősítette, Danny Schuler a Biohazard dobosaként ismert, Evan Ivkovich pedig a Wisdom in Chains basszusgitárosaként kezdte. A srácoknak épp ezért ez a projekt nem más, mint igazi örömzenélés, úgyhogy a jó hangulat érdekében érdemes korán érkezni.

Az est harmadik fellépője a southamptoni Grove Street, akik fiatalos lendülettel hozzák a
kötelezőt, amitől a thrash és a heavy hangzás hamar visszarepíthet minket a ’80-as, ’90-es évek világába, ahol a crossoverek talán legnépszerűbb éveiket élték. Igazi kemény, jó
hangulatú estére készülhetünk, november 3-án irány az Analog Music Hall.

Dog Eat Dog, turné, Free Radicals, új album, Analog Music Hall, koncert, Grove Street, Kings Never Die, hardcore-punk

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek