Ha van nyári Mikulás, jöhet télen a Beach Boys!

2014/07/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A legendás amerikai banda most először jár Budapesten:a The Beach Boys november 26-án a koncertezik a BudapestArénában.

Ha van nyári Mikulás, jöhet télen a Beach Boys!

Az biztos, hogy a csíkos inges szörf- és tengerpart-rajongórajongó banda tagjai slágerek tucatjait szállították a pályafutásuk alatt, mint ahogy az is, hogy több mint 100 millió albumot adtak el. De mégis sokkal jellemzőbb velük kapcsolatban az a tény, hogy alaposan megváltoztatták  zenei ízlést és hatással voltak szinte minden utánuk felbukkanó pop-rock csapatra.

 

A Beach Boys-t gyakran csak "Amerika Bandájaként" emlegetik, akiket "tévedhetetlen képességük tett Amerika első és legjobb rock bandájává". A zenekarnak több mint 80 (!) slágerlistás dala van, 36 közülük az amerikai lista élvonalába is bekerült. The Beach Boys egyike a legnagyobb lemezeladási számokkal rendelkező előadóknak. 1988 óta a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai, csillagot kaptak a hollywoodi hírességek sétányán és díjak tucatjait nyerték az elmúlt évtizedekben, többek között egy Grammy Életműdíjat is.

 

Talán még a Beatles dalainál is jobban megőrizték a Beach Boys slágerek örökifjú voltukat - és elérték, hogy szinte minden házban ott legyenek. Ezeknek a fickóknak a tengerpart nem csupán az a hely, ahol szörfözni lehet - hanem az a hely, ahol az élet zajlik.

 

Mike Love vezényletével a Beach Boys meglehetősen elfoglalt csapat, évente átlagosan 150 koncertet adnak a napfényes nyári fesztiváloktól az újévi gáláig, a saját show-kon át a különleges rendezvényekig. Az 1974-ben megjelent Endless Summer albumukkal egy második generáció számára is a Beach Boys lett a világ egyik legjobb bandája.

2012-ben a Beach Boys 74 koncertből álló, 50. évfordulós jubileumi turnéra indult, ahol néhány előadás erejéig a korábbi tagok is csatlakoztak hozzájuk, majd megjelentették a That's Why God Made the Radio című stúdióalbumukat, amely rögtön az amerikai lista 3. helyén debütált, s ami példanélküli a zenetörténetben, hogy 37 év után kerüljön egy banda újra ilyen magas pozícióba a slágerlistán.

 

The Beach Boys jelenleg Mike Love és Bruce Johnston vezetésével működik, Christian Love, Randell Kirsch, Tim Bonhomme, John Cowsill és Scott Totten részvételével folytatva az ikonikus amerikai banda örökségét.

 


Képtár

  • Ha van nyári Mikulás, jöhet télen a Beach Boys! kép 33652
  • Ha van nyári Mikulás, jöhet télen a Beach Boys! kép 33653
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek