Halálosan idegesítő és addiktív – Poppy februárban Budapesten koncertezik

2021/08/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A furcsa (enyhe kifejezés) internetfenoménként indult Poppy az évek alatt megkerülhetetlen előadóvá vált, tavaly januárban megjelent I Disagree című lemeze, szeptemberben pedig érkezik legújabb albuma, a Flux is, melyet a budapesti közönségnek is bemutat február 6-án, az Akvárium Klubban.

Úgy fest, mint egy bizarr Barbie-baba – Poppy februárban koncertezik  Budapesten

Moriah Rose Pereira, azaz Poppy 2014-ben jelent meg a világhálón és tűnt fel szinte egyből – köszönhetően furcsa videóinak. A jelenséget sokan (senki) nem tudták hova tenni, különféle összeesküvés elméletek is világot láttak a különös, már-már nem embernek ható sztárról: sokan úgy gondolták, nem is ember, hanem valami droid, és ezeket a találgatásokat az is gerjesztette, hogy kilétét jó darabig teljes homály fedte. De Poppy sokkal emberibb, mint gondolnánk...

Egyszer egy interjúban megkérdezték tőle, hogy a hangját a közönség számára változtatja-e el, vagy tényleg ilyen... (Ilyen.) Ez a kérdés azonban visszavisz a gyerekkorába, ami azért nem egy hosszú utazás, hiszen most is mindössze 26 esztendős, persze Billie Eilishez képest már öreg, de amúgy meg nem annyira. Szóval ebben a bizonyos gyerekkorban kivették az iskolából, mert annyit zaklatták a társai a csenevészsége – és feltételezhetően a hangja miatt –, így aztán magántanuló státuszba került, és saját szavaival élve: az internet lett a tanára. És Poppy jó diáknak bizonyult. Mondhatnánk, hogy könnyű a dolga, mert a YT szinte szakmányban termeli a hülyeséget, például azt a videóját, amelyben folyamatosan az "I’m Poppy" mondatot ismételi végtelenítve, már 27 millióan látták. Halálosan idegesítő, de szerintünk remek bosszú minden egyes iskolában elszenvedett bántásért.

Első lemeze a Poppy, Computer 2017-ben jelent meg, melyet az Am I a Girl? követett. Különös világát sokáig alkotótársával és egykori barátjával, Titanic Sinclairrel építgette, de két éve véget vetett az abuzív kapcsolatnak, amelynek köszönhetően úgy fest, Poppy megtalálta saját hangját. Erről tanúskodik a 2020 elején megjelent I Disagree is, amely egyben Poppy első lemeze a Sumerian Records-nál is. Az új lemez érdekes elegye a vattacukorpopnak és a heavy metálnak, az album a legjobb Metál előadás kategóriában Grammy-jelölést is kapott, első női szólóelőadóként ebben a kategóriában.

Poppy zenei karrierje mellett gyakran működik együtt modellként divatmárkákkal és két film is készült róla: a Genesis One & Poppy’s Inferno, valamint a 2019-es Sundance Festiválon bemutatott I’m Poppy.

Az elmúlt, turnémentes időszak Poppy életében is nyomott hagyott, ám ígérete szerint karanténdalok helyett inkább a magánélete inspirálta dalszerzés közben. Flux című új lemeze szeptember 24-én érkezik, melyet február 6-án mutat be nálunk az Akvárium Klubban.

 

 

Poppy, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek