Hans Zimmer ismét elhozza Budapestre a moziuniverzumot

2021/05/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé: az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző 2022. március 3-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Hans Zimmer ismét elhozza Budapestre a moziuniverzumot

A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint egymillió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a “Hans Zimmer Live” turné. A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai koncertfolyamot indít el, amelyen – ahogy azt megszokhattuk – egy zenekar és egy kórus is csatlakozik hozzá.

A szervezők azt ígérik,
2022-ben a közönség egy kimondottan pazar előadás-sorozatra számíthat. Új műsorában Zimmer nem csak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait eleveníti majd fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre és ritkán játszott darabokat is előad.

Zimmer előző műsora, a “Hans Zimmer Live”, amely 2014-2019 között zajlott, úgy a közönséget mint a kritikusokat egyaránt meglepte. A filmzenei maestro helyett Zimmer zenész és műsorvezető szerepében lépett színpadra a zenekar és a kórus társaságában, biztosítva a közönség számára a filmzenék teljes élvezetét.

Egy régebbi – 2017-es – koncertjén mi is ott voltunk:

 

Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen

 

Hans Zimmer korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek az alkotója. Több mint 200 zenei projekt alkotója, ami összesen, több mint 28 millió dollárt hozott a mozipénztárakba a világ különböző részein. Zimmert eddig Oscar-díjjal, két Golden Globe-bal, három Grammyvel, Amerikai Zenei díjjal és Tony-díjjal tüntették ki.

Az előző években Zimmer munkájának csúcspontjai a következők voltak:

  • Widows (Özvegyek), ami ismét összehozta a zeneszerzőt Steve McQueen filmrendezővel, akivel korábban már dolgoztak együtt, a kritikusok által is nagyra tartott, a 12 év rabszolgaság című filmen;
  • a Szárnyas Fejvadász 2049 filmzenéje, amelyet Benjamin Wallfisch-sel közösen szerzett és Grammy-, BAFTA- és Critics’ Choice-jelöléseket kapott,
  • illetve Christofer Nolan Dunkirk című filmje zenéjét is Zimmer szerezte, amelyet Oscar-díjra, Grammy-díjra¸ Golden Globe-díjra, BAFTA-díjra, és Critics’ Choice díjra jelöltek.



Zimmer további figyelemre méltó alkotásai közé tartozik a Gladiátor, az Őrület határán, Lesz még így se, az Esőember, a Sötét Lovag-trilógia, az Inception, a Thelma és Louise, a Black Hawk Down és az Utolsó szamuráj. Az Oroszlánkirály előszereplős remake-jéért, Grammy-jelölést kapott a legjobb vizuális média filmzenéjért. A 2019. július 19-én, Disney által kiadott film 1.7 milliárd dollár feletti bevételt hozott.



Nevéhez fűződik a Wonder Woman 1984 illetve a Dune, de a legújabb James Bond film, a Nincs idő meghalni című filmek zenéje is.

 

Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

Hans Zimmer, filmzene, koncert, Papp László Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek