Három izgalmas külföldi koncert novemberben

2023/10/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A nyolcvanas évek New York-i underground/no wave színterének kultikus formációja, őrült költő és citromtermesztő koreai zenész szerepel mai menünkben.

Három izgalmas külföldi koncert novemberben

November 4., Akvárium Klub: SWANS

Érdekessége az estének, hogy az egykori Swans-gitáros, Norman Westberg játszik volt zenekara előtt szólóban.

A Swans legutóbb 2016-ban lépett fel Budapesten (az A38-on), és 2020-ban tért volna vissza a Leaving Meaning lemezzel, de az a koncert a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Ezúttal idén nyáron megjelent tizenhatodik lemezüket, a The Beggart mutatják be a Fekete Zaj Fesztivál szervezésében. A The Beggar dupla anyag; a második lemezen egy 43 perces dal, a The Beggar Lover (Three) is szerepel.

A Swanst Michael Gira (gitár, ének) alapította 1982-ben, napjainkra egyedül ő maradt a negyven évvel ezelőtti felállásból, miközben a csapatban több tucatnyian fordultak meg az évtizedek során. A Swans jelenlegi tagjai: Michael Gira (gitár, ének, billentyűs hangszerek), Dana Schechter (gitár, billentyűs hangszerek, basszusgitár), Christoph Hahn (gitár), Chris Pravdica (basszusgitár), Larry Mullins (dob, mellotron, ütőhangszerek) és Phil Puelo (dob).

 

November 14., Zene Háza: LUCID FALL (Koreai Zenei Fesztivál)

Jelenleg mandarin- és citromtermesztőként a gazdálkodók életét éli a Koreai-félsziget legdélebbi területén található Jeju-szigeten, miközben továbbra is folytatja zenei pályafutását.

Lucid Fall igazi polihisztor, aki zenészként, íróként, filmzeneszerzőként és földművesként is tevékenykedik. Vegyészmérnökként a Szöuli Nemzeti Egyetemen diplomázott, majd a világ egyik legjobb műszaki egyetemén, a Lausanne-i Szövetségi Műszaki Egyetemen szerzett doktori fokozatot. Zenéje különösen nagy elismerést váltott ki szépségükről és líraiságukról híres dalszövegeinek köszönhetően, amelyek lágy dallamokba burkolva engednek betekintést a társadalom rejtett aspektusaiba. A magyarországi koncerten egy zongorából, gitárból és ütősökből álló formáció keretében ajándékozza meg egy órányi felejthetetlen élménnyel a közönséget. A közönség magyar fordításban is élvezheti majd a dalszövegek nyelvezetét.

 

November 22., Dürer Kert: BEN CAPLAN

A kanadai zenészt gyakran hasonlítják Tom Waitshez, de  már James Hetfield orgánumát is párhuzamba hozták vele.

Ben Caplan 2011-ben adta ki első stúdióalbumát, az elmúlt tíz évben pedig világszerte egyre nagyobb és nagyobb közönség előtt játszik klubokban és színházakban. Akár egyedül, akár zenekarral áll színpadra, az élmény mindenképpen eszelős lesz – ezt tanúsíthatjuk, két éve is ott voltunk a fergeteges koncertjén, szintén a Dürerben. Kelet-európai és zsidó tradicionális zene inspirálta muzsikája, sötét, néhol szatírikus néhol szívszaggató történetei által mintha egy izgalmas kabaréba csöppennénk, ahol természetesen Caplan játssza az őrült porondmestert. Debütáló lemezének tízéves évfordulójára Caplan Recollection címmel két éve egy szóló akusztikus albumot jelentett meg dalainak újraértelmezéseiből, ezzel a körúttal érkezik most hozzánk is.

 

 

Swans, Lucid Fall, Ben Caplan

 

 

Szólj hozzá!


Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek