Határozott misszióval jönnek – két estét is Magyarországon tölt a dark wave-legenda Mission

2019/10/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Turnéjuk során a brit dark wave kultzenekar minden állomáson egymást követő két estén is fellép – két részre bontva terjedelmes diszkográfiájukat. Ám az, hogy melyik este, mi lesz az esti menü, azt mindig csak az adott pillanat dönti majd el. Április 2-án és 3-án a The Mission a Dürer Kertben.

Fotó: Paul Grace

Wayne Hussey és zenekara, a The Mission először 1990-ben, a taxisblokkád alatt adott feledhetetlen koncertet Budapesten, azóta játszottak már a Cure előtt a Szigeten, a búcsúturnéjuk során az A38-on, utoljára pedig 2012-ben láthattuk őket, amikor a 25 éves jubileumra újra összeálltak.

Most, 8 év után a The Mission egy komplett, szinte a teljes diszkográfián végig haladó, két éjszakás koncerttel tér vissza Budapestre. A turné a The United European Party Tour 2020 névre hallgat.

Az ötlet Wayne Hussey-tól jött:

„Miután visszatértem az európai turnéról, rádöbbentem, hogy az egyetlen dolog, ami egyesíti az embereket, legyen szó bármilyen kultúráról, vagy bőrszínről, az a zene. Ez az, ami összehozza az embereket ünnepelni, közösségeket alakít, hogy megossszák egymással az élményt. Ezért neveztem el a turnét The United European Party Tournek. Kevésbé politikai nyilatkozat (még akkor is, ha személyesen úgy gondolom – és nem beszélhetek a zenekar többi tagja nevében, - a Brexit felé haladás egy hatalmas hátra lépés), inkább egy kinyilatkoztatás arról, hogy az emberek igenis egyesíthetők, függetlenül attól, hogy hol születtek, hol élnek jelenleg vagy milyen politikai nézetben hisznek. A zene az emberekről, az érzelmekről, az érzésekről, az összetartozásról szól; nem a szétválásról, a határokról, a szélsőjobboldali, a baloldali vagy a vándorló politikusokról. Szóval gyűljünk össze, énekeljünk együtt, szórakozzunk és ünnepeljük közösen az életet és azt, hogy az emberi család részei vagyunk.”

Wayne azt is hozzátette, hogy ezúttal azt szerette volna, hogy a 10-12 hetes koncertkörút során, ahol játszanak, mindenhol legalább két estét tölthessenek el. Ennek köszönhetően így mindenhol két egymást követő éjjel koncerteznek, ám teljesen más számokkal.

Míg az egyik este az első, a harmadik, az ötödik és pár további lemez lesz főként terítéken (First Chapter, Children, Grains of Sand, Neverland, Aura, The Birghtest Light), addig a másik este kifejezetten a második, a negyedik és a hatodikon lesz a fókusz, de itt is válogatnak az egyéb korongjaikról is (God’s Own Medicine, Carved In Sand, Masque, Blue, God Is A Bullet, Another Fall From Grace). Azonban, hogy adott este melyiket játsszák majd, az mindig csak aznap döntik el...

The Mission, dupla koncert

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek