Menopauza 1170x180

Hej, barátom: Közös koncertet ad Szörényi Levente és a Vujicsics együttes

2017/07/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Közös koncertet ad Szörényi Levente és a délszláv népzenét játszó Vujicsics Együttes augusztus 20-án Balatonfüreden.

Fotó: Ebner Béla/mindenamieger.hu

A 2014 óta játszott, Hej barátom című produkciót először Budapesten mutatták be, azóta évente néhány alkalommal adják elő, legutóbb Egerben a Kaláka fesztiválon hallhatták az érdeklődők.  

A Balaton-parti városban az ünnepi tűzijáték előtt először a Vujicsics Együttes lép színpadra, majd Szörényi Leventével közösen adnak elő Illés-számokat akusztikus kísérettel. Többek között olyan ismert dallamokat hallhat majd a közönség, mint A kugli, a Sárga rózsa, az Amikor én még kisrác voltam vagy a Hej, barátom.

Magyarországon az Illés volt az első rockzenét játszó együttes, amelynek dalaiban népzenei elemek jelentek meg, számos szerzeményükben hallhatók délszláv dallamok is. Így Szörényi Levente nagy örömmel fogadta a Vujicsics együttes ötletét, hogy közösen lépjenek színpadra - mondta a koncertszervező, hozzáfűzve, hogy a délszláv zenét játszó együttes 1974 tavaszán alakult Pomázon a helyi nemzetiségi táncegyüttes zenekaraként.

A balatonfüredi  koncert helyszíne a Gyógy tér, rossz idő esetén a sportcsarnok lesz.

A produkciót október 23-án Budapesten is hallhatja a közönség a Kongresszusi Központban, ahol Tolcsvay László is színpadra lép majd.


 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek