Hétvégén gyereknap! Fél tucat program, ahová érdemes elmenni a gyerkőcökkel

2022/05/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Vasúttörténeti Park, Várkert Bazár, Müpa, Puskin mozi – és hogy legyenek nem budapesti helyszínek is: Pécs, Zsolnay negyed, Budakalász – Szuperhős gyermeknap. De ezeken kívül is számos program és koncert várja a gyerekeket vasárnap.

Fotó: RODNAE Productions/Pexels

Nosztalgia különvonat a Nyugatiból

Két év kihagyás után idén ismét megrendezik a gyereknapot a Vasúttörténeti Parkban. Szombaton Halász Judit, Kalap Jakab Bábkoncert, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes lép fel. Vasárnap a Rutkai Bori Banda, a Fabula Bábszínház és a Zabszalma Együttes szórakoztatja a látogatókat. Mindkét nap fellép a NemAdomFel együttes. A koncerteken kívül bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok várják a családokat. Az érdeklődők a Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba tartó, nosztalgia különvonattal látogathatnak ki a gyereknapra. A rendezvényre minden 14 alatti gyermeknek ingyenes a belépés.

Bővebb információk itt.

Ingyenes gyereknap a Várkert Bazárban

Gyermeknap alkalmából ingyenes családi napra várnak mindenkit május 28-án vasárnap 10.00 órától. Délelőtt a Testőrpalotában Környei Alice játékkertje varázsolja el a legapróbbakat, délután a Budapest Folk Fest keretében a neoreneszánsz kertben folytatódnak a gyermekprogramok, este pedig világ- és népzenei koncerteket hallgathatnak az Öntőház udvaron. fellép a Sarjú Banda, Amir Gwirtzman (IL), Buda Folk Band, majd a Dikanda (PL).

Bővebb információk itt.

Cifra Palota XXL: a hazai könnyűzenei élet színe-java a Müpánál

Az Égigérő muzsika című mese történetét a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák vezette nyolcfős zenekar kíséri majd. Előbbi nemcsak zenei, de színészi tehetségét is megcsillanthatja, hiszen Balla Eszter, Dánielfy Gergő, Gubik Petra, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Gerendás Péter, Vitáris Iván vagy Lábas Viki mellett ő is egy mesehős bőrébe bújik.De találkozhtnak majd a gyerekek a Búgócsiga Zenede muzsikusaival, Laposa Julcsi vidám népi játékaival, Benedek Kriszta Kerekítő foglalkozásával vagy Rutkai Bori horgolt bábjaival is, hangszerekkel a Bélaműhely érkezik és fellép a Superar kórus is.

Bővebb információk itt.

Csupamozi gyereknap a Puskinban

A Budapest Film Zrt. május 29-én először rendez a filmszínház rejtelmeibe beavató tematikus családi programot artmoziban. Ezen a napon minden a mozi szeretetéről szól: gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek, animációs játszóházat és mozitörténeti körsétát szerveznek, archív moziplakátokat lapozhatnak az érdeklődők és a gépészek segítségével megismerhetik a régi mozis formátumok (Super8 / 16mm / 35mm) múltját. Az összes program egy karszalaggal látogatható, kivéve A hattyúk tava című balettelőadás, amely külön helyáras, 3500 forintos belépővel nézhető meg. A karszalagok a Puskin mozi pénztárában 1000 forintos áron kaphatók. A Távmozi belépő ára 990 forint.

Bővebb  információk itt.

Játszótérré alakul át a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

Több mint ötvenféle programelemmel várják a családokat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a május 28-án és 29-én zajló gyereknapi eseményeken. A rendezvény ideje alatt időről időre feltűnnek a Star Wars-filmekből ismert szereplők. Megnyit a Varázshangok játékudvar komplex családi játszóháza, benne többek közt baba- és gyermekjátszótérrel, várépítő óriásjátékkal, toronyépítéssel, hangszersimogatóval, szivárvány buborékágyúval és pedálos Moszkvicsokkal...

Bővebb információ itt.

Szuperhős-szombat Budakalászon

Doctor Strange dimenziókaput nyitott Budakalászra, amelyen keresztül megérkeztek a szuperhősök a városba. Az összesereglett csapat tagjai a gyerekek segítségét kérik a világ megmentésének érdekében... Ingyenes programokkal 14:00-20:00 óra között várják a gyerekeket, Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert 18:00 órakor kezdődik a nagyteremben, ez a program jegyhez kötött. Az év hazai gyermekalbuma kategóriában kétszeres Fonogram-díjas zenekar a koncerten "Életmesék" című lemezének vidám anyagával és újabb dalokkal szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat.

Bővebb információ itt.

 

 

gyereknap

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek