Hihetetlen: Koncz Zsuzsának ez a 40. albuma! Nagykoncert az Arénában

2016/11/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Vadvilág című, immáron 40. albuma megjelenését követően Koncz Zsuzsa már minden idegszálával a nagykoncertre készül. Az Arénában 2017. március 11-én mutatkozik be az új lemez, de természetesen hallhatunk majd olyan régi nagy kedvenceket is, amelyektől Koncz Zsuzsa az lett, aki: ünnepelt, rajongott sztár és közvetlen, őszinte előadó.

MTI

2014-ben, a tizedik, jubileumi Aréna-koncertje előtt felmerült benne a minden valódi művészt időnként elérő kérdés: elég-e a pályán szerzett tapasztalat, tudás, tehetség, hogy egy ekkora akadályt tizedszerre is sikeresen vegyen, s vajon a közönség, amely évtizedek óta hű volt hozzá, ezúttal is ott lesz-e vele?

Attól a két évvel ezelőtti, hihetetlenül zsúfolt telt háztól olyan életre szóló élményt és lendületet kaptam, amely még ma is erőt ad – mesélte.

Ez a lendület hívta életre most megjelent negyvenedik albumát is, a Vadvilágot. Megalkuvás nélküli, elgondolkodtató, mégis szórakoztató és élvezetes, modern lemez született, mint mondja: „eddigi hagyományainkhoz híven, magán- és közügyeinkről...". Koncz Zsuzsát 2017. március 11-én láthatjuk és hallhatjuk újra az Aréna színpadán, és biztosak lehetünk benne, hogy meglepetésekben ezúttal sem lesz hiány.

Az Aréna páratlan, de félelmetes erőtér; elképesztő méreteivel óriási kihívás egy énekesnek. Fantasztikus lehetőség gondolataink és érzelmeink összekapcsolására. Az igazi kihívás, vagyis a lényeg benne az, hogy az egyes emberek a zene hatására közösséggé válhatnak-e, hogy képesek vagyunk-e rá, hogy tudunk-e együtt lélegezni, együtt énekelni, megfogni egymás kezét. Sikerülhet-e ezt megteremteni a dal, a zene, a gondolat erejével. Márpedig én hiszem, hogy igen, sikerülhet, hiszen azért leszünk ott, mert mindannyian erre vágyunk...

Mint ahogy a bevezetőben említettük, a VADVILÁG Koncz Zsuzsa negyvenedik albuma.

Ez a szám még nemzetközi összehasonlításban is kivételes, de Magyarországon egyenesen páratlan.

A Tündérország zajos sikere és az azt bemutató tizedik, jubileumi Aréna-koncert minden várakozásomat felülmúlóan meggyőzött róla, hogy folytatásnak lennie kell. Itt van tehát a VADVILÁG, afféle helyzetjelentés magánügyeinkről és a világunk pillanatnyi állapotáról. Nem kevés (ön)iróniával szólunk arról, hogyan lett három év alatt Tündérországból Vadvilág....

Munkatársaim, zenészkollégáim, akikkel együtt készítettük a felvételeket - és akik végig őszinte lelkesedéssel, odaadással dolgoztak - most, az elkészült album hallatán is nagyon büszkék az anyagra, velem együtt. Márpedig aki eltöltött pár évet ezen a pályán, az jól tudja, milyen kivételes dolog, ha egy muzsikus utólag is rajong a közreműködésével készült lemezért. Ez nagyon jó érzés, és remélem, hogy a közönség is hasonlóan érez majd." – nyilatkozta.
 
Bródy János – Koncz Zsuzsa pályájának az első pillanattól legfontosabb alkotótársa – most is a szerzőgárda főszereplője, az ő szövegei és zenéi ezúttal is meghatározzák a lemez hangulatát.

Az album zenei vezetője ismét Závodi Gábor, akinek honfiúi önismeretről tanúskodó Sírva vigad a magyar című szerzeménye a lemez egyik kiemelkedőbb dala, de aki határozottan leteszi zenei névjegyét billentyűsként, hangszerelőként és hangmérnökként is.

Az album végleges zenei arculatának kialakításában igen kreatív és tevékeny szerepet vállalt Maróthy Zoltán, akinek karakteres gitárjátéka az eddigieknél is dominánsabban gazdagítja a hangzást, és aki három dalt is jegyez zeneszerzőként - többek között a címadó Ingoványos vad világ-ot.

Természetesen erről a lemezről sem hiányozhatnak Tolcsvay László magukkal ragadó dallamai, ezúttal Müller Péter Sziámi szövegeivel, valamint Zsuzsa másik háziszerzője, Gerendás Péter sem.

Fantasztikus volt megélni, hogy mindenki tehetsége legjavát adta ezekbe a felvételekbe. Závodi Gabi fáradhatatlanul, gyakran még éjjel is dolgozott, és másnap reggel igazi zenei csemegékkel fogadott a stúdióban. Elképesztő lendületű munka volt, folytatása annak, amit a Tündérországon elkezdtünk. Úgy érzem, ez pályám egyik kiemelkedő lemeze lett. Külön köszönet illeti Bródy Jánost az egyik legmegrázóbb Ady-vers, a Történelmi lecke fiúknak megzenésítéséért. Hiszem, hogy ez a lemez tartópillére. Mi megalkuvás nélkül, mindent megtettünk azért, hogy elgondolkodtató, mégis szórakoztató és élvezetes, modern lemezt hozzunk létre. Büszkén nyújtom át a közönségnek – mondta az énekesnő.
 


Képtár

  • Hihetetlen: Koncz Zsuzsának ez a 40. albuma! Nagykoncert az Arénában kép 54032
  • Hihetetlen: Koncz Zsuzsának ez a 40. albuma! Nagykoncert az Arénában kép 54034
  • Hihetetlen: Koncz Zsuzsának ez a 40. albuma! Nagykoncert az Arénában kép 54035
 

 

Szólj hozzá!


Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a...

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem marad el a Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 1–6. között rendezik meg az elhalasztott Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren. A belépés ingyenes, a kóstoláshoz viszont fesztivál(üveg)poharat kell vásárolni.

A legjobb halasztottfeszivál-név evör: pótLAKE

Bár a TÓMÉK/Tisza-tavi Napok fesztivál idén elmarad, a szervezők pótLAKE címmel ötnapos programsorozattal kárpótolják augusztus 16. és 20. között Tiszafüreden a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek