Hobo holnap zárja a nyarat

2020/08/31  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Legalábbis Zsámbékon – de ahogy a 10 fokos hőmérséklet-csökkenést nézzük, akár mindenhol. Jó hír, hogy jön az indián nyár, nagy kérdés, hogy milyen kellemetlen meglepetéseket tartogat nekünk amúgy vírusügyileg.

Hobo ma zárja a nyarat

De ez egy egészen más téma, a mostani az – bár a címe némi rémületre adhat okot –, hogy Halj meg és nagy leszel című estjével zárja Földes László a Zsámbéki Nyári Színház idei sorozatát. 

„"A darab nemcsak az én 70 évemet mutatja be dalszövegeim, az ezekhez kapcsolódó zenék és történetek segítségével, hanem az ország elmúlt évtizedeit is. Valamiféle visszatekintés ez, egy exhibicionista gyónásai, de csak egy előadás, nem dokumentatív történet. Elmondom az igazat, úgysem hiszi el senki" – fogalmazott Hobo annak idején, a bemutató sajtóeseményén.

A 2 óra 20 perc hosszú darabot 14 stációra osztották, köztük olyan állomásokkal, mint a második világháború vége, a Rákosi- és Kádár-korszak, a rendszerváltás vagy a mai Magyarország. A zenés monodrámában Hobo, a Hobo Blues Band, valamint a Hobo és Bandája előadásában ismertté vált dalok közül felcsendül mások mellett a Másik Magyarország, a Szimpátia az ördöggel, a Vadászok kivonulása, a Kis vörös kakas, az egykor betiltott Bevonuló baka blues vagy a Barbi baba blues. (Utóbbit Deák Bill Gyula énekelte eredetileg, Hobo korábban még nem adta elő.)

A Zsámbéki Nyári Színház idei programjai nagy részét a kastélyudvar árnyas fái alatt felállított szabadtéri színpadon tartották meg, azonban technikai okokból ez az est a Zichy-kastély udvarán kerül színre.

Az idei sorozatban egyébként megfordult Zsdámbékon Csákányi Eszter, Lovasi András, Elek Ferenc, Vecsei H. Miklós, Borbély Alexandra, Kováts Adél, Csuja Imre, Hajdu Steve, Trill Zsolt, Szilágyi Tibor, Balsai Móni, Wunderlich József, Beck Zoltán, Mácsai Pál és Lukács Miklós, Fekete Ernő, Wunderlich József, Lotfi Begi, Járai Márk, Szabó Balázs, Háy János, Kamarás Iván zenekarával, Kollár-Klemencz László és zenekara, valamint Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert is.

Ugye, hogy ilyenkor jön a "hogy hagyhattam én ezt ki"-érzés?

 

 

Hobo, Földes László, Zsámbéki Nyári Színház, Halj meg és nagy leszel

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek