Hobo holnap zárja a nyarat

2020/08/31  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Legalábbis Zsámbékon – de ahogy a 10 fokos hőmérséklet-csökkenést nézzük, akár mindenhol. Jó hír, hogy jön az indián nyár, nagy kérdés, hogy milyen kellemetlen meglepetéseket tartogat nekünk amúgy vírusügyileg.

Hobo ma zárja a nyarat

De ez egy egészen más téma, a mostani az – bár a címe némi rémületre adhat okot –, hogy Halj meg és nagy leszel című estjével zárja Földes László a Zsámbéki Nyári Színház idei sorozatát. 

„"A darab nemcsak az én 70 évemet mutatja be dalszövegeim, az ezekhez kapcsolódó zenék és történetek segítségével, hanem az ország elmúlt évtizedeit is. Valamiféle visszatekintés ez, egy exhibicionista gyónásai, de csak egy előadás, nem dokumentatív történet. Elmondom az igazat, úgysem hiszi el senki" – fogalmazott Hobo annak idején, a bemutató sajtóeseményén.

A 2 óra 20 perc hosszú darabot 14 stációra osztották, köztük olyan állomásokkal, mint a második világháború vége, a Rákosi- és Kádár-korszak, a rendszerváltás vagy a mai Magyarország. A zenés monodrámában Hobo, a Hobo Blues Band, valamint a Hobo és Bandája előadásában ismertté vált dalok közül felcsendül mások mellett a Másik Magyarország, a Szimpátia az ördöggel, a Vadászok kivonulása, a Kis vörös kakas, az egykor betiltott Bevonuló baka blues vagy a Barbi baba blues. (Utóbbit Deák Bill Gyula énekelte eredetileg, Hobo korábban még nem adta elő.)

A Zsámbéki Nyári Színház idei programjai nagy részét a kastélyudvar árnyas fái alatt felállított szabadtéri színpadon tartották meg, azonban technikai okokból ez az est a Zichy-kastély udvarán kerül színre.

Az idei sorozatban egyébként megfordult Zsdámbékon Csákányi Eszter, Lovasi András, Elek Ferenc, Vecsei H. Miklós, Borbély Alexandra, Kováts Adél, Csuja Imre, Hajdu Steve, Trill Zsolt, Szilágyi Tibor, Balsai Móni, Wunderlich József, Beck Zoltán, Mácsai Pál és Lukács Miklós, Fekete Ernő, Wunderlich József, Lotfi Begi, Járai Márk, Szabó Balázs, Háy János, Kamarás Iván zenekarával, Kollár-Klemencz László és zenekara, valamint Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert is.

Ugye, hogy ilyenkor jön a "hogy hagyhattam én ezt ki"-érzés?

 

 

Hobo, Földes László, Zsámbéki Nyári Színház, Halj meg és nagy leszel

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek