Ideiglenes búcsúkoncert és párkapcsolati performance a Gödör májusi műsorán

2016/05/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Azért szeretjük a Gödör Klubot (G3), mert a koncertkínálat a kulturális sokszínűség mellett a társadalmi érzékenységet is megcélozza – a legjobb vivőanyag a zene! Egyebek közt lesz minifesztivál az irónia szabadságáért, leszbikus fesztivál, zsidó művészeti napok – s még jótékonysági koncert is egy állatmenhelyért. Kettő az egyben – nemcsak jó szolgálatot teszel, hanem mindeközben jól szórakozol is. Becsüljük meg az efféle helyeket!

Ideiglenes búcsúkoncert és párkapcsolati performance a Gödör májusi műsorán

május 7. 20:00
Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf, Sajnosbatár (ideiglenes) búcsúkoncert

A több mint 20 éves Sajnosbatár ideiglenes búcsúkoncertjének aktualitása a basszusgitáros külföldre költözése. A zenekar nem szűnik ugyan meg, de lehet, hogy a következő koncertjükre jó néhány évet várni kell.
Belépő: 1000 Ft


 május 12. 20:00

Segélykoncert és minifesztivál az irónia szabadságáért: Vagesz vs Áder

Fellépők: The Pastorz, Sicratman, Korog, Neanderz (Novák Erik & David Yengibarian és barátaik), Harmóniák láncfűrészre, dobra és elektromos gitárra (Barcs Miklós-Pándi Balázs-Bujdosó János), Flash, Lopunk, drMáriás zenés tárlatvezetése, Kontroll Memorial Band, Jordán Adél és a Puszi, DJ Palotai
Belépő: 1500/2000 Ft


 május 13.

TAPE Underground

Tagok: Ádám Andor – basszusgitár, Horváth Dénes - billentyű, Nagy Richárd – dob, Petrényi Viktor - ének, gitár
Belépő: 1000 Ft


 május 14.

20:00 Carson Coma, METEO, Nobody Elses
ingyenes

22:30  MORE THAN A "Dave Birthday" PARTY

A május az mindig egy fontos hónap "depesmód" szempontból. Tavaly a 12 órás bulit szerveztük meg Dave szülinapján, de Martin kicsit megsértődött - ezért idén az ő szülinapja lesz az apropó. Azért Dave szüllinapját is meg kell ünnepelni, ezért a nagyteremben kicsit több Dave szóló lesz a sok Depeche Mode szám mellett. A középső teremben most is a ’80-as és ’90-es évek nagy slágerei, a kisteremben pedig dark, EBM, industrial várható.
Belépő: 1000 / 1500 Ft


május 19.20:00

Kinn a bárány: Farkas Zoltán (gitár) születésnapi koncertje

J.S.Bach -tól a Kontroll Csoporton át a bossa nováig.

Vendégek: Bárdos Deák Ági és Müller Péter Sziámi (Kontroll Csoport)
ingyenes


május 20. 23:00

Black Trap: APASHE (CAN), DJ N1CE, ADAM AJKAY, SLANKI, TDS
Belépő: 2000/3000 Ft


május 21. 22:30

Ösztrosokk Leszbikus Buli
Belépő éjfélig 1000 Ft, utána 1500 Ft


május 27. 19:00
Négylábú barátainkért: Zseton Pityu and the Cash, Satöbbi, Aljas Kúszóbab, The Inspired Chiken Motel, Gumicsizma PunkOperagála

Jótékonysági koncert és adománygyűjtés a Siófoki Állatvédő Alapítvány mentett állatainak megsegítésére.
Ingyenes


Május 28.- június 8.

Zsidó Művészeti Napok a Gödörben

 Május 28. 20:00

Amsterdam Klezmer Band, Karafiáth Orsolya - Legát Tibor: Szemkontakt párkapcsolati performance

Az idén 20 éves zenekar jubileumi turnéjuk keretében érkezik Budapestre. Alec Kopyt és Job Chajes különleges éneke, és a zenekar balkán és klezmer egyvelege teszi igazán megkapóvá az Amsterdam Klezmer Band zenéjét. Számaikban a zsidó zenei tradíció megújításán túl a ska, a balkáni népzenei hatások is fellelhetők épp úgy, mint a jazz, az elektronikus hangzások, a dance, vagy a hiphop.

A koncert előtt Karafiáth Orsolya és Legát Tibor performanszával indítjuk az estét. Mikor kezdődik a szerelem? Akkor lesz az, ha mindketten azt érzik? Hol itt a csapda? Egymásra szegeződhet-e a tekintetünk évtizedekig? Mi ez az egész? Beszélünk egymáshoz, mindenkihez, ez a lélek tükre. Vagy valami más?
Belépő: 2800/ 3500 Ft


május 30. 20:00

JazzKöltészet: Lázár Júlia, Gyukics Gábor, Ágoston Béla

Jazzköltészet, amikor a felolvasott vers és a jazz improvizáció egymásra talál Lázár Júlia és Gyukics Gábor költők és Ágoston Béla jazz szaxofonos estje.
Ingyenes


május 31. 20:00

Sávuot - A Törvényre várva - STETL zenekar

A Tóra élt, a Tóra él, a Tóra élni fog, Tórára várva Tóra, még egy óra, Kőbe vésve vagyunk, Vesszen az aranyborjú.
A zenekar célja bemutatni a magyar és a zsidó kultúra összefonódását, egymásra épülését. Alapítója Kovács Gergő szerint: „Ha van olyan ember, akinek a zenénk fogja felkelteni az érdeklődését a zsidó kultúra iránt vagy olyan, akit saját zsidó gyökereinek felfedezésére indítja, akkor már érdemes volt dolgozni, és elértünk valamit.”
Belépő: 500 Ft


Június 2. 20:00

Yengibarian Trió

Az örmény David Yengibarian eddig négy saját lemezt jelentetett meg, számos színházi- és filmzenét komponált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje. A David Yengibarian Trio frissen megjelent Mariage című lemezén a különböző funk, pop, rock zenekarokból ismert Badics Márk és Bata István alkotja az erős ritmusszekciót.
Ingyenes


Június 3. 20:00

Mojo WorKings

Nagyjából egy évvel az után, hogy tagjai időnként összejártak öröm zenélni, a Mojo Workings 2011-ben alakult meg. A három zenészkülönböző zenei ízléséből és hátteréből egy különleges trió született, ötvözve a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok pop dallamainak világát. A fiúk – gyakran háromszólamú énekléssel és olyan ritkán látott hangszerekkel, mint a diddley-bow, a harmonetta, a basszus harmonika, a stompbox, – megpróbálják a hagyományos trió felállás lehetőségeit tágítani és megszólalását színesebbé tenni. Szeretik a végletekig kihasználni az élő zene dinamikai határait, minden koncertjüket különlegessé tenni egy-egy új saját nótával vagy érdekesen kiforgatott feldolgozással.
Belépő: 1000 Ft


Június 4. 20:00

Müller Péter Sziámi AndFriends, Gregor Samsa

"...44-ben ő vitette el" – Tiltott és tűrt dalok 1980-tól napjainkig, azaz URH, Kontroll Csoport, Sziámi és Európa Kiadó dalok Müller Péter Sziámi AndFriends és a Pintér Béla Társulat tagjainak előadásában. Az előzenekar, Gregor Samsa prágai erőtrió Csehország legjobb, egyben legrosszabb magyar bandája. A Samsa fivérek Franz Kafka szellemében csalnak meghökkent mosolyt az arcokra, hűvös árnyalatot a szívekbe, egyben parázsló lüktetést a talpak alá. Alternatív funk-punk magyar és cseh szövegekkel a sör fővárosából.
Belépő: 2300 / 2800 Ft


Június 7. 21:00

Bardo zenekar

Bárdos Deák Ági, Bujdosó János, Dudás Zsombor Koala, Rózsa István, Horváth Bálint
Ingyenes


Június 8. 20:00

Fullajtár Andrea: Marlene Dietrich ABC Boomerang Baby

Fullajtár Andrea egy legenda nyomába ered: Marlene Dietrich dalait, gondolatait idézi fel jazz-zenekarának kíséretével.

Marlene Dietrich német színésznő dalaival, személyiségével nem csak a fronton harcoló katonákat, de az egész világot meghódította. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és egy háromfős jazz-zenekar kíséretével.
Rendező: Novák Eszter
Zenészek: Gátos Iván, Gátos Péter, Kaszás Péter
Belépő: 2000/2500 Ft



Nem koncert jellegű programok

május 16. 19:00
Ajánlom a könyvedet sorozat: Egressy Zoltán író, Müller Péter Sziámi
moderátor: Bárdos Deák Ági
Ingyenes

május 18. 18:00
A 7 hegycsúcs - Magyar fotós a világ tetején: Németh Alexandra hegymászó és fotós előadása
A díjnyertes táj és sportfotós, jelenleg Londonban élő, komlói születésű Németh Alexandra nem kisebb kihívásra vállalkozott 2014-ben, minthogy meghódítja a világ földrészeinek legmagasabb pontjait. Nem csak hegymászóként gondolkodott azonban, hanem fotósként. Azt tűzte ki, hogy kameráján keresztül bemutatja, milyen csodálatos titkokat rejt a hegyek világa az Antarktisztól egészen a Himalájáig. 2014 júniusa óta Alexandra sikeresen megmászta Európa (Elbrus, 5642 m), Afrika (Kilimandzsáró, 5895 m), Észak-Amerika (Denali - 6194 m), Dél-Amerika (Aconcagua – 6962 m) és az Antarktisz (Vinson, 4892 m) legmagasabb hegyeit. Oceánia legmagasabb hegyének csúcsára pedig idén októberben készül, végezetül pedig Ázsiába utazik jövő áprilisban, ahol Mount Everest vár rá. A 7 csúcs megmászását követően Alexandra csatlakozik egy elit klubba, azok közé, akik teljesítettek a „7 hegycsúcs” kihívást, és ő lehet az első magyar, aki mind a 7 kontinens tetejére feljutott, és meglobogtatta a magyar zászlót.
Ingyenes

Június 7. 18:00

Film-irodalom-muzsika: Fábián Franciska Csorba Csillag c. verseskötetét bemutatja Pintér Georg filmrendező

Vetítés: Válogatás Pintér Georg életművéből.
Ingyenes

VÁSÁROK

május 7. és 21.(szombat) 11:00 Gardrób Közösségi Vásár

május 14. (szombat) 10:00 DIP Design Passage

május 15. (vasárnap) 11:00 PiciPiac

május 28-29 (szombat) 11:00 Zsidó könyvnapok: dedikálás,könyvbemutatók


 

 

 

VÁSÁROK

május 7. és 21.(szombat) 11:00 Gardrób Közösségi Vásár

május 14. (szombat) 10:00 DIP Design Passage

május 15. (vasárnap) 11:00 PiciPiac

május 28-29 (szombat) 11:00 Zsidó könyvnapok: dedikálás,könyvbemutatók

 

 

SPICC Terasz: UEFA EL és BL, Európa Bajnokság, RIO 2016 sportesemények közvetítése

 

 

További információk:

G3 Klub (Gödör Klub)
1061 Budapest, Central Passage, Király u. 8-10.
Spicc Stúdió és Terasz:
1061 Budapest, Central Passage, Király u. 8-10, I. emelet


Tel.: 06-20/201-3868
E-mail: info@godorklub.hu

Web: www.godorklub.hu

Facebook: www.facebook.com/godorklub


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek