Ingyenes nyáresti előadások a Szent István Parkban

2022/07/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Már Fenyő Miklós is megénekelt, hogy "a legszebb pesti nyár" Angyalföldön jár, és a XIII. kerület szereti a zenét. Olyannyira, hogy a nyáron ingyenes esti előadásokat, koncerteket és utcabált is szerveznek majd a környékbeliek örömére.

Fotó: Falusi Mariann/FB

A program:

július 17., vasárnap 19.00

Haumann Petra - Karinthyráda Szerelem

Egyfülű kosár – olyan nehéz, hogy csak ketten bírnák könnyen – de csak egy füle van, hol az egyik cipeli, hol a másik. Sommázza Karinthy Frigyes sokat citált szerelemdefiníciója a küzdelmet, vágyat, hiányt, boldogságot és bolondulást, a milliónyi keszekusza érzelmet és tusakodást, ami férfit s nőt összeköthet. S hogy lehet egy kosárnál több is? Kaphatnak utána ketten, vagy akár hárman is? A Karinthyráda című monodráma bepillantást enged, mégpedig sajátos szemszögből Karinthy magánéletébe: kapcsolatába a nőkkel, s a legendás baráttal, Kosztolányival.

július 31., vasárnap 19.00

Gábor Audrey és barátai

Pataki-Tóth Orsika, Gábor Audrey és Kéringer László triója több szempontból különleges. Pataki-Tóth Orsika a magyar klasszikus zenei életben egyedülállóan önmagát kíséri, így gitár- és énekművészként, valamint a trió által megszólaltatott művek nagy részének átírójaként vesz részt a munkában. A trió másik két tagja, az ausztrál-magyar Gábor Audrey és Kéringer László is rendszeres résztvevője a zenei életnek. A 2015 óta Magyarországon élő szoprán Gábor Audrey Sydneyben szerzett operaénekesi diplomát, az operaszínpadon sok szép lírai szerepben volt már látható, míg Kéringer László – aki viszonylag későn, 46 évesen kezdte énekesi karrierjét – a hangversenyéletben és alternatív színházi produkciókban lép fel gyakran. A trió repertoárja a kora-barokktól a XX. századig terjed, és jelentős operarepertoárt is megszólaltatnak. Különleges műsorukkal számos koncerten örvendeztették már meg a közönséget. 

augusztus 14., vasárnap 19.00

Falusi Mariann  – Visszapillantó

Falusi Mariann új műsorában nagyon ismert, együtt éneklős magyar dalokat ad elő, ahogy mondani szokták, olyan sírós-nevetős nóták ezek..Na jó, inkább nevetősek! Történetek meséléssel, sztorival színezve, de nem átfogó elemzés az elmúlt évről, inkább személyes dolgok... A hangulat: szokás szerint baráti, közvetlen.

Műsoridő 60 perc a kiváló zongorista Révész Richárd és kiváló dobos-ütőhangszeres Pusztai Csaba kíséretében.

A részvétel díjtalan!

30 éve utcabáloznak Angyalföldön

Idén ismét a hagyományos helyszínen és formában rendezik meg 2022. augusztus 28-án a kerület egyik legrégebbi rendezvényét az Utcabált. A 90-es éveket felidézve színes vásári forgataggal, kézműves programokkal, gyermek és sportprogramokkal, vidámparkkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Programok:

 • A 30 éves Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Táncegyüttes ünnepi interaktív műsora
 • Az Új Bojtorján együttes gyermekkoncertje a nagyszínpadon
 • Tücsökkerti Piknik- Mesés játéktér, körhinta, táncház, MárkusZínház előadás,alkotóműhely a 90-es évek jegyében
 • Kádár Ferko fotószínháza
 • Mozgástér az AGYIH-val szemben:Mivel játszottunk/ mit sportoltunk a 90-es években?
 • Helytörténti sátor: felidézzük a 90-es évek Utcabáljait, fotó és játékkiállítás, 3D-s kerítésgaléria az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház kerítésén
 • Civil sor: a több, mint 15 kerületi civil szervezet mutatja be tevékenységét, megidézve a 90-es éveket
 • Színes vásári forgatag, kézműves termékek
 • Divatbemutató – 90-es évek divatja, ruhái
 • Mester sor: hagyományos mesterségek kipróbálása, kosárfonás, csuhévirág készítés, kabala Molly bárány készítés, akit a 90-es években klónoztak
 • Vidámpark az Esztergomi úti parkolóban
 • Igazi múltidéző vendéglátás, retro hamburger
 • BESH o DroM koncert a nagyszínpadon

A részvétel díjtalan!

Helyszín: Dagály utca

 

XIII. kerület, Angyalföld, ingyenes koncert, Haumann Petra, Falusi Mariann, utcabál

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek