Menopauza 1170x180

João Gilberto lánya a Budapest Jazz Club vendége lesz

2019/02/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A GILBERTO név csodálatosan cseng a zenekedvelők fülében: először is ott van Astrud Gilberto, ő az a bizonyos lány Ipanemából, de őt speciel nem köti vérségi kapcsolat Bebel Gilbertóhoz, akiről itt szó van – a híres zenész első felesége volt. João Gilbertót pedig nem csak Bebel, de a bossa nova atyjaként tartják számon világszerte.

João Gilberto lánya a Budapest Jazz Club vendége lesz

Bebel Gilberto 1966-ban született New Yorkban, édesanyja, Micha szintén zenész: énekes volt. A zenében nőtt fel, útja nyílegyenesen vezetett a színpadokra. Az első lemezfelvétele édesanyja albuma volt, s vele – no meg a csodálatos Stan Getz-cel – egészen a Carnegie Hallig jutott. A 80-as években Brazíliában próbálkozott szólóénekesként és dalszerzőként, de az igazi áttörést akkor érte el, amikor visszaköltözött New Yorkba. Első igazán számon tartott lemeze 2000-ben jelent meg, és a folytatástól az a rossz ómen sem tántorította el, hogy jugoszláv származású producere nem sokkal élte túl az album megjelenését (nem azért, mert annyira rossz volt...).

Ahogy hallhatjuk, édesapja zenei hagyományait viszi tovább. A negyedik stúdióalbumnál jár, a legutóbbi 2014-ben jelent meg. Azt vallja, édesapja tanította meg arra, hogy perfekcionista legyen a zenében, anyukájától pedig azt kapta, hogy miként szabaduljon meg ettől az érzéstől... A szülők valami miatt elváltak :).

2019. április 18-án a Hollán Ernő utcában  – a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen rendezett koncerten – meggyőződhetünk arról, miként olvasztja saját tehetségébe a családi örökséget.

Ezt a dalt a latin Grammy-re és az év legjobb brazil dala díjra is jelölték 2015-ben.

 

 

Bebel Gilberto, Astrud Gilberto, João Gilbert, bossa nova, jazz, Budapest Jazz Club

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek