Menopauza 1170x180

Júniusban újra Despacito szól a fővárosban: Daddy Yankee első hazai bulijára készül az Arénában

2020/02/10  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Először ad koncertet Magyarországon a Puerto Ricó-i énekes-dalszerző Daddy Yankee! Napjaink egyik legsikeresebb latin-amerikai kedvence, a reggeaton műfaj egy legismertebb képviselője, akinek a nevéhez többek között a „Con Calma” a „Dura” és a „Despacito” slágerek köthetők, 2020. június 25-én a Papp László Budapest Sportarénában forrósítja fel a hangulatot.

DADDY YANKEE

Az énekes karrierjének kezdetétől a legutóbbi „Dura” című slágeréig, dalai mind sikerré váltak, zenei listák vezetői lettek. A különböző közösségi média platformokon több mint 50 millió követővel rendelkezik, több mint 100 díj, többek között a Billboard Latin Zenei-díj, a Latin Grammy-díj, az Amerikai Zenei-Díj és a Latin-Amerikai Zenei-díj birtokosa. 

2013 óta keresztül turnézta Európát, Ázsiát és a Közel-Keletet. Az amerikai CNN és Time magazin is a világ egyik legkimagaslóbb latin-amerikai személynek nevezte, amit jól alátámaszt az is, hogy az elmúlt évek során több világhírű művésszel is együttműködött, és 2014-ben európai turnéja a második leglátogatottabb volt a Rolling Stones után. 

2017-ben minden létező rekordot megdöntött a „Despacito” című, Luis Fonsival közös dala. Tíz Guinness Világrekordot is megdöntött, amikor az első latin-amerikai énekes lett, aki a Spotify, és számos egyéb toplista élére került a világhírű slágerrel, majd a világ legnézettebb videója lett a Youtube videómegosztó oldalon, és ő lett a legelső „Leghallgatottabb énekes” a Spotify-on. A következő évben a „Dura” című száma 19 ország slágerlistájának élére került, több mint 1,5 milliárdos nézettséget ért el és csak az Egyesült Államokban 21 platinalemezt nyert el. A dal világhírű jelenséggé vált, és a #DuraChallange több mint 1 millió videókészítőt inspirált a közösségi médián. 

Több mint 50 slágere került fel az amerikai Billboard toplistára, ő az első latin énekes, akinek négy spanyol nyelvű száma is a Top 20-as listán szerepel. Leghallgatottabb dalai közé tartozik a „Gasolina” és a „Shaky Shaky”, amelyek minden lejátszási lista rekordját meghaladják. Itthon, a hazai rádiók is rendszeresen játszák slágereit – „Despacito”, „Dura”, „Con Calma” –, amik bár spanyolul vannak, a magyar rajongók így is kívülről fújják. 

Daddy Yankee minden idők egyik legmeghatározóbb alakja, akinek a neve eggyé vált a reggaeton műfajjal. 2020. június 25-én a Papp László Arénában slágerei kíséretében, élőben mutatja meg a magyar rajongóknak, hogy milyen is az igazi latin életérzés.

A jegyértékesítés február 11-én 11 órakor indul.

Daddy Yankee, koncert, 2020, Aréna, El padre del reggaeton, reggaeton

 

 

Szólj hozzá!


Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Greg Howe az idén megjelenő 'Lost And Found' lemeze köré kerített turné alkalmával Budapestre is ellátogat: október 26-án, szombaton az OFF...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Ingyen mehetsz a minifesztiválra, ha eltetted emlékbe a régi jegyed. A Metal Lady is fellép!

Október 26-án egy – szinte időutazással is felérő – minifesztiválnak ad helyet a Barba Negra. A koncertet rendező H-Music Hungary – aka Metal Hammer – 1999 október 23-án szervezte meg első koncertjét, és a 25 éves évfordulón azzal ajándékozza meg a közönséget, hogy akár ingyen is látogatható a rendezvény...

Világkörüli utazás a budapesti klubokban – koncertajánló

Nem csak a műfajok, de az előadók származási helye szempontjából is színes a felhozatal: érkezik zenekar Bejrútból, vendégbanda a skót felföldről, egy eleddig együtt még sosem látott jazz formáció Amerikából, az underground szcéna egyik kiválósága Németországból, először látogat hozzánk egy ausztrál csapat, de érkezik...
Új koncertek