Katona Petra elmeséli, milyen volt a karantén a Karib-tengeren

2021/03/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Úgy első blikkre az ember azt mondaná, ha választhat Józsefváros és Barbados között, akkor magasan az utóbbi nyer. Aztán, ha belegondol, hogy 2 hónapig egy hajón vesztegelni... – már nem annyira nyerő a dolog.

Katona Petra elmeséli, milyen volt a Karantén a Karib-tengeren

Katona Petrával először 2012-ben találkozhattunk az X-Faktor harmadik szériájában, ahol Soldiers néven mutatkozott be két lánytestvérével közösen, ahol egészen a mentorházig jutottak.

Vokalistaként is számos nagy hazai produkcióban bizonyított, így dolgozott többek között Pápai Jocival, akivel jelen volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében is Tel-Avivban, bár a felvételen a vokalisták nem látszanak.

Petra szólóénekesként 2018 óta látható, innen datálható ismeretsége állandó zenésztársával, Kovács Dániellel.

"Tavaly január végétől egy óceánjáró hajón énekeltem, ahol a dal társszerzőjével, Kovács Danival esténként akusztikus duó formációban léptünk fel, egészen március közepéig, amikor a járvány elérte a Karib-térséget” – mesél a dal születéséről Petra.

„A hajótársaság az utasokat még haza tudta reptetni, de mi a személyzettel (csaknem 1000 fő) bizonytalan ideig a hajón ragadtunk, Barbados partjainál horgonyozva. Nagyon ambivalens időszak volt ez, egyrészről biztonságban érezhettük magunkat egy elzárt  környezetben, de távol családunktól, barátainktól, nem tudtuk, hogy mikor és hogyan jutunk majd haza, sokszor eluralkodott rajtunk a bizonytalanság. Ekkor kezdtük el írni a Viszlát Múltat, abban a tudatban, hogy a világ és az életünk is változás alatt áll: bárhogy is alakul a hazajutás, már nem ugyanoda érkezünk, mint ahonnan – mit sem sejtve – elindultunk... Több mint két hónapig ragadtunk a fedélzeten. Május végén értünk haza, először is Koszorú Attilával kezdtük el kidolgozni a szám hangszerelését, majdGerendás Dani produceri ötleteivel nyerte el végső formáját a dal.”

A Viszlát múlt onnan is ismerős lehet, hogy bejutott a DAL 2021. döntőjébe.

 

 

Katona Petra, karantén, Karib, A DAL 2021

 

 

Szólj hozzá!


Andrea Bocelli énekel az Eb megnyitóján

Andrea Bocelli énekel az Eb megnyitóján

A Telex információi szerint a világhírű olasz énekes lép fel a pénteken kezdődő Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén Rómában. A művész...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Közmédia: Galla Miklós nem méltó a Karinthy-gyűrűre

Éppen a napokban osztottuk meg új klipjét, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő elteltével máris újra írunk róla... Ezt a hírt azért szívesen kihagytuk volna.

Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdetett pályázatot az MRME

Az író-költő születésének 100. évfordulója alkalmából A nap születése című meséje szövegének, szövegrészleteinek felhasználásával kell zenét szerezni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek