Katona Petra elmeséli, milyen volt a karantén a Karib-tengeren

2021/03/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Úgy első blikkre az ember azt mondaná, ha választhat Józsefváros és Barbados között, akkor magasan az utóbbi nyer. Aztán, ha belegondol, hogy 2 hónapig egy hajón vesztegelni... – már nem annyira nyerő a dolog.

Katona Petra elmeséli, milyen volt a Karantén a Karib-tengeren

Katona Petrával először 2012-ben találkozhattunk az X-Faktor harmadik szériájában, ahol Soldiers néven mutatkozott be két lánytestvérével közösen, ahol egészen a mentorházig jutottak.

Vokalistaként is számos nagy hazai produkcióban bizonyított, így dolgozott többek között Pápai Jocival, akivel jelen volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében is Tel-Avivban, bár a felvételen a vokalisták nem látszanak.

Petra szólóénekesként 2018 óta látható, innen datálható ismeretsége állandó zenésztársával, Kovács Dániellel.

"Tavaly január végétől egy óceánjáró hajón énekeltem, ahol a dal társszerzőjével, Kovács Danival esténként akusztikus duó formációban léptünk fel, egészen március közepéig, amikor a járvány elérte a Karib-térséget” – mesél a dal születéséről Petra.

„A hajótársaság az utasokat még haza tudta reptetni, de mi a személyzettel (csaknem 1000 fő) bizonytalan ideig a hajón ragadtunk, Barbados partjainál horgonyozva. Nagyon ambivalens időszak volt ez, egyrészről biztonságban érezhettük magunkat egy elzárt  környezetben, de távol családunktól, barátainktól, nem tudtuk, hogy mikor és hogyan jutunk majd haza, sokszor eluralkodott rajtunk a bizonytalanság. Ekkor kezdtük el írni a Viszlát Múltat, abban a tudatban, hogy a világ és az életünk is változás alatt áll: bárhogy is alakul a hazajutás, már nem ugyanoda érkezünk, mint ahonnan – mit sem sejtve – elindultunk... Több mint két hónapig ragadtunk a fedélzeten. Május végén értünk haza, először is Koszorú Attilával kezdtük el kidolgozni a szám hangszerelését, majdGerendás Dani produceri ötleteivel nyerte el végső formáját a dal.”

A Viszlát múlt onnan is ismerős lehet, hogy bejutott a DAL 2021. döntőjébe.

 

 

Katona Petra, karantén, Karib, A DAL 2021

 

 

Szólj hozzá!


Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Havasi, Edda, Follow the Flow, Demjén Ferenc az ingyenes Vál-Völgyi Zsúron

Június első hétvégéjén tartják a 6. Vál-völgyi Zsúrt az Alcsúti Arborétumban. Az első pillantásra is magas költségvetésű ingyenes rendezvényen koncertek, gasztrobemutatók, gyerekprogramok, sportesemények várják az odalátogató családokat. Mindkét napon koncertek is lesznek, népszerű fellépőkkel.

Jövőre Ukrajna rendezi az Eurovíziót

"Véget ért a 2022-es Eurovíziós dalfesztivál. A fesztivált a fogadóirodák által régóta első helyre sorolt Ukrajna nyerte" – írta Magyarország legnagyobb Eurovízió-rajongója, az ESC blog.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár