Kávéházak éjszakája – összművészeti fesztivál Veszprémben

2022/10/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

18 helyszínen több mint 30 programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája idén október 20 és 22 között Veszprémben. Az összművészeti kulturális fesztiválon színházi, irodalmi, zenés-irodalmi programok mellett workshopok, kóstolók és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. A kávédat fizetik!

Kávéházak éjszakája Veszprémben

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy egyrészt a programok egy része regisztrációhoz kötött. másrészt - mivel a helyszínek befogadóképessége korlátos, és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik - a kiválasztott programra érdemes időben érkezni, illetve a helyszínen érdeklődni a program várható telítettségéről. Amennyiben a program telt házas, a széles programkínálat és a helyek közelsége lehetőséget nyújt más programon való részvételre. 

A részletes programokról a rendezvény weboldalán és a Facebook oldalán érdeklődhetnek a résztvevők.

 

Budapesti, több éves sikere után tavaly indult útjára - Veszprém Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően - a Kávéházak Éjszakája a városban. Idén a klasszikus, illetve klasszikus-kortárs irodalom köré szerveződtek a programok, így Udvaros Dorottya Ady és Pilinszky, Szervét Tibor Hamvas Béla szellemi utazásait megelevenítő önálló estjeit láthatja a közönség. A fiatalabb korosztályra gondolva Prieger Zsolt (Anima Sound System) jön Veszprémbe, ahol Hamvas Dub-techno koncert és buli lesz a Teremben. A kortárs irodalom szerelmesei Szabó T. Anna és Dragomán György íróházaspár életébe, gondolataiba nyerhetek bepillantást a Fricskában és számos megzenésített kortárs vers-program várható a helyszíneken, mint például Lengyel Tamás és Csorba Lóci estje. A szervezők ígérete szerint a tavaly – betegség miatt elhalasztott SAIID fellépést is pótolják a Papírkutyában.

A zenei műfaj sokféleségét a helyszínek atmoszférájához igazították a szervezők, így Cseh Tamás megzenésített verseitől a blues-on át a latin ritmusokig a legkülönfélébb zenei stílusok adják a hátteret egy jó beszélgetéshez a helyszíneken.

Szombaton a családoknak is készülnek kulturális programmal, ahol a legkisebbeket várják: az irodalmi programoktól a családi süti és marcipán készítésen át a kerámiabögre formázásig számos program közül válogathatnak a gyerekek. Idén is lesz - az egykori és mai kávéházakat lajstromba vevő – kávéháztörténeti séta.

Idén a programokon résztvevőknek különleges ajándékkal készülnek a Kávéházak Éjszakája szervezői:

„Az Év társadalmilag felelős bankja örökös kitüntetettje, a MagNet Bankkal kötött együttműködésnek köszönhetően a programok alatt a vendégünk vagy egy eszpresszóra vagy egy capuccinóra!"

Ha jól láttuk a rendezvény weboldalán, Budapesten is lesz hasonló fesztivál, amit nagyon várunk!

A Kávéházak Éjszakája program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Kávéházak éjszakája, Veszprém

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek