Év koncertje - szavazás

Készüljél fel a hangulatra! Jubileumi Bëlga-koncert

2013. március 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Bëlga nagyszabású jubileumi turnéra indul, melynek nyitó koncertje az A38 Hajón lesz, csaknem napra pontosan tizenöt évvel az első koncert után.

Készüljél fel a hangulatra! Jubileumi Bëlga-koncert

1998. március 15-én lépett fel először a zenekar a legendás „aluljárós buliban”, a Kálvin téri Chachacha előtt. Az indulás szinkronban volt az EstFM két évvel későbbi rajtjával, így mire a Bëlga „rádióbarát” produkcióvá érett, meg is találta a közegét, és a Van barátod!-rádió egyik emblematikus előadója lett. Bár a Bëlga "hiphopzenekarként" vonult be a köztudatba, a Titusszal kiegészülő három dumagép, Bauxit, Mégötlövés és Tokyo már rég nem csak reppet nyom: furcsa, szürreális, (ön)ironikus szövegek, zseniális műfajparódiák, oktatószámok, kiosztódalok, alázózenék, Ganxsta Zolee-paródia és Cypress Hill kifigurázás, egzisztencialista butadiszkó, gyereklemez, modernizált bordal, négynegyedes történelmi tabló, politikai odamondogató és nagyszabású online lemezsorozat - csak néhány töltet a Bëlga kifogyhatatlan muníciójából.

Népszerűsége is rakétasebességgel nőtt, és az alapítástól számított két év elteltével a Bëlga valósággal felrobbantotta a hazai fél-underground könnyűzenét a  Majd megszokod lemezzel. Értelmiségi gigaslágerek, telibe találó szövegek, Titusz precízen összerakott, egyszerre kidolgozott és trash zenei alapjai, kifinomult odamondogatás és hipergagyi blődli: ilyet korábban még senki sem csinált a magyar hiphopban. Persze, a beszédes cím üzenete aztán nem vált valóra: a Bëlga az elkövetkező tíz évben, számtalan koncerten és hét (pontosabban: tizenegy) lemezen keresztül megszokhatatlan volt, mindig újító, friss, szellemes és kíméletlen.

Az a baj, hogy nehéz lesz választaniuk, amikor összeállítják az évfordulós bulik repertoárját... Az nem baj, hogy a végeredmény így is-úgy is ütni fog.


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek