Készüljél fel a hangulatra! Jubileumi Bëlga-koncert

2013. március 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Bëlga nagyszabású jubileumi turnéra indul, melynek nyitó koncertje az A38 Hajón lesz, csaknem napra pontosan tizenöt évvel az első koncert után.

Készüljél fel a hangulatra! Jubileumi Bëlga-koncert

1998. március 15-én lépett fel először a zenekar a legendás „aluljárós buliban”, a Kálvin téri Chachacha előtt. Az indulás szinkronban volt az EstFM két évvel későbbi rajtjával, így mire a Bëlga „rádióbarát” produkcióvá érett, meg is találta a közegét, és a Van barátod!-rádió egyik emblematikus előadója lett. Bár a Bëlga "hiphopzenekarként" vonult be a köztudatba, a Titusszal kiegészülő három dumagép, Bauxit, Mégötlövés és Tokyo már rég nem csak reppet nyom: furcsa, szürreális, (ön)ironikus szövegek, zseniális műfajparódiák, oktatószámok, kiosztódalok, alázózenék, Ganxsta Zolee-paródia és Cypress Hill kifigurázás, egzisztencialista butadiszkó, gyereklemez, modernizált bordal, négynegyedes történelmi tabló, politikai odamondogató és nagyszabású online lemezsorozat - csak néhány töltet a Bëlga kifogyhatatlan muníciójából.

Népszerűsége is rakétasebességgel nőtt, és az alapítástól számított két év elteltével a Bëlga valósággal felrobbantotta a hazai fél-underground könnyűzenét a  Majd megszokod lemezzel. Értelmiségi gigaslágerek, telibe találó szövegek, Titusz precízen összerakott, egyszerre kidolgozott és trash zenei alapjai, kifinomult odamondogatás és hipergagyi blődli: ilyet korábban még senki sem csinált a magyar hiphopban. Persze, a beszédes cím üzenete aztán nem vált valóra: a Bëlga az elkövetkező tíz évben, számtalan koncerten és hét (pontosabban: tizenegy) lemezen keresztül megszokhatatlan volt, mindig újító, friss, szellemes és kíméletlen.

Az a baj, hogy nehéz lesz választaniuk, amikor összeállítják az évfordulós bulik repertoárját... Az nem baj, hogy a végeredmény így is-úgy is ütni fog.


 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek