Két despacito közt egy gangnam style – Amire a költő gondolt, azt a zenekar eljátssza

2019/04/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Április 11-én Tatabányán, majd április 24-én a Barabás Villában kerül színpadra a Hibrid dalok műsora, amely Lackfi János a Fugato zenekar számára írt új szövegeire és korábbi verseire épül. A zeneszámokat összefűző szövegeket a verses koncerten a szerző adja elő.

Két Despacito közt egy gangnam style – Amire a költő gondolt, azt a zenekar eljátssza

Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes vezetője, Alpár Balázs a különböző műfajok lényegi energiáit egyesíti hibrid zenéjében. A Fugato Orchestra világában így a régi és a modern, a könnyű- és a komolyzene egymást erősítve talál egymásra. A zenekar tavaly mutatta be Lackfi János Te is, én is című verse alapján készült dalát, de az együttműködés ötlete korábbra nyúlik vissza.

„2016-ban felkértek, hogy Lackfi Jánossal együttműködve komponáljam meg a Prima Primissima Díjátadó Gála fináléját. Úgy alakult, hogy a zene előbb készült el, de János olyan bravúros megoldásokkal írt jól működő szöveget a kész dallamaimra, hogy már ekkor elhatároztam, további közös munkákra is felkérem majd. 2018-ban pedig Lackfi blogszövegeiből írtam tizenkét dalt a Netentúli történetek c. színdarabhoz. Sok szempontból azt érzem, hogy egymásra találtunk az alkotási folyamatban, hiszen a könnyed kifinomultság mindkettőnk számára fontos mottó. Humorral, lazán mesélünk és zenélünk komoly és elgondolkodtató témákról. A közös műsorunk anyagát különböző ellentétpárok, mint például a művészi és könnyed, hagyományos és innovatív, értelmes és érzelmes köré szerveztük” – meséli Alpár Balázs.

„Amikor először találkoztam a Fugato Orchestrával, nekem már akkor nagyon tetszett, hogy mekkora bátorsággal párosítják a mait a tegnapival, a 100 évvel ezelőttit az 500 évvel ezelőttivel. Úgy, hogy igazából nincsenek határok. Ebből a határtalanságból táplálkozik a közös munkánk is. Magát a folyamatot pedig ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a művész kap egy drótvázat, s elkezd kialakítani egy testet. A Hibrid daloknak is lesz egy közös teste, ami kicsit más, mint amit eddig a Fugato csinált, s attól is különbözik, amit én csinálok, de mégis mind a kettő teljesen benne van.” – teszi hozzá Lackfi János.

Hogy mire számítson a közönség ezen az estén, azt Lackfi János így öntötte szavakba:

"Hibrid világban élünk, két Despacito közt egy gangnam style, egy Petróleumlámpa meg egy Raszputyin. Bömböl a retró, a techno, a metál, a folk meg a world. Míg munkatársunk jelentkezik, hallgasson egy kis Mozartot! Van Gogh-fül-mintás tapéta, csak tessék! Formátlan Dali-óra színaranyból! A pólómon Mona Lisa kacsint! Minden remekmű, és semmi sem az. Merüljünk el ebben a szikrázó forgatagban!”

Fugato Orchestra, Lackfi János, Barabás Villa

 

 

Szólj hozzá!


A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön...

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.
Új koncertek