KISS-búcsúkoncert lesz Prágában, vendég: ZZ TOP!

2018/11/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

November 9-én kezdődik meg a jegyek árusítása a prágai labdarúgó stadionba meghirdetett június 19-i koncertre. A prágai megálló a legendás együttes utolsó turnéjának – Az Út Vége Turné (“End Of The Road world tour”) – egyik állomása.

KISS-búcsúkoncert lesz Prágában, vendég: ZZ TOP!

További európai turnémegállók:

Máj.27: Lipcse
Máj. 29: Bécs
Máj.31: München
Jún. 02: Essen
Jún. 04: Berlin
Jún. 05: Hannover
Jún. 07: Solvesborg (Svédo.)
Jún. 11: Szentpétervár
Jún. 13: Moszkva
Jún. 16: Kijev
Jún. 18: Krakkó
Jún. 25: Amszterdam
Jún. 27: Oslo
Jún. 28: Trondheim
Jún. 02: Milánó
Júl. 04: Zürich
Júl. 06: Iffezheim
Júl. 09: Birmingham
Júl. 11: London
Júl. 12: Manchester
Júl. 14: Newcastle
Júl. 16: Glasgow

A Rock & Roll Hall of Fame-tagok megszámlálhatatlan díjat zsebeltek be az évek során, és több mint 100 millió eladott albummal büszkélkedhetnek, melyeket “majdnem minden létező városban eljátszottak az évek során”.

Honlapjukra szeptember végén posztolták a hivatalos bejelentést:

“Mindaz, amit felépítettünk, és amit elértünk az elmúlt négy évtizedben, nem jöhetett volna létre a több millió rajongónk nélkül, akik megtöltötték a klubokat, arénákat, stadionokat az évek során. Ez a turné egy ünnep lesz azoknak, akik már láttak minket, és egy utolsó lehetőség azoknak, akik még nem. KISS hadsereg: most búcsúzunk, az eddigi legnagyobb show-val, amit valaha is csináltunk, és úgy távozunk, ahogy érkeztünk…. Bocsánat és megbánás nélkül, megállíthatatlanul.”

A KISS számos alkalommal játszott már Csehországban, legutóbb a Brno Kiállítási Központban. Akkor 15 ezer ember "támadta meg" a Cseh Vasutakat, "ráadás" kocsikat kellett csatolniuk a szerelvényekhez.

Az egykori Csehszlovákiában a nemkívánatos zenekarok közé tartoztak, nemcsak a hangos zene miatt, hanem azért is, mert a nevükben látható két rovásírásos "S" az akkori pártvezetés szerint a náci SS-egységek szimbólumára emlékeztetett...

A prágai bulihoz pedig nem is választhattak volna jobb vendéget, mint a ZZ Top-ot. A  texasi blues-rock együttes a Kiss-hez hasonlóan tagja a Rock & Roll Hall of Fame-nek, védjegyük a hosszú szakáll és a fekete napszemüveg – némi szarkazmussal azt is mondhatnánk, ez már a korral jár, hiszen 1969 óta vannak a pályán, de mindmáig turnéznak!

Úgy tűnik, a Magyarországra is remek zenekarokat szervező Live Nation ezúttal elfeledkezett rólunk, mert Bécs (2019. május 29.) és Prága mellett/közben/után Budapestre nem hozza el a búcsúturnét.

KISS, ZZ Top, Prága, búcsúkoncert, End Of The Road world tour

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek