Koncert a lesittelt frontemberért: Vöri & The Rockets a Kobuciban

2014/05/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Vöri & The Rockets frontembere jelenleg könnyű droggal kapcsolatos börtönbüntetését tölti. A zenésztársak a június 4-i koncerttel a zenekar tavaly decemberben megjelent Változnék című albumát szeretnék népszerűsíteni, amelynek bevételéből rendeznék Vöri pénzbírságát.

Koncert a lesittelt frontemberért: Vöri & The Rockets a Kobuciban

A koncert 19.30-tól Ripoff Raskolnikov fellépése előtt lesz, amelyen az osztrák blues-zenész is részt vesz. A színpadon lesz még Sonny, a Sonny And His Wild Cows-ból, valamint a Vöri & The Rockets tagjai: Bacsa Gyula (Hiperkarma, Kistehén, Palermo Boogie Gang, Mystery Gang, Hungária’95), Adamecz József (Pribojszki Mátyás Band, Szeverényi Trio, Coolminers), Hevesi Norbert (Blues Fools, King Bee, Trident, No Sugar Jam, Sun Factory, Woodland) és Kovács Lajos.

Ajánlások a lemezhez

Nemes Nagy Péter
„Nagy Zoltán „Vöri” egy két évtizeddel korábbi duó (The Roots) beltagjaként került látókörömbe, majd ugyanúgy el is tűnt onnan. A most megjelenő zeneanyag bizonyítja, hogy kis hazánkban mennyi rejtett tehetség van. Olyanok, akik nem habkönnyű, bulváros vetélkedők, tehetségkutatók szárnyán akarnak ismertek lenni. Az igényes saját szerzemények rádióbarátok, méltó helyet foglalnak el a legjobb magyar nyelvű blues felvételek között. Mindezt kellemes énekhang és kiváló zenészi teljesítmények erősítik.”

Szabó Attila - Csík zenekar
„Ha csak egy dalt kellene választanom erről a lemezről, akkor igencsak nehéz dolgom lenne.  Melyiket ajánljam? Egy jó kis Chicago-bluest, a „Levelet kaptam” címűt? Vagy a legkiválóbb Sonny Terry – Brownie McGhee – hagyományokat idéző „It hurts me too”-t? Esetleg a finoman Funk-os Változnék-ot? Hál’ Istennek nem vagyunk egy dalra korlátozva, így jó szívvel ajánlhatom az egész albumot. A kiváló muzsikusok által feljátszott dalok, amiket szépen összefog Vöri autentikus, mégis teljesen egyéni stílusa, amelyben szerves egységet képeznek az igencsak ízes akusztikus gitár-hangzások, az egyszerű, de mégis nagyon aktuális szövegekkel. Talán ezek azok a dolgok, amelyek számomra igazán szerethetővé teszik ezt a lemezt.”

Pribojszki Mátyás – Pribojszki Mátyás Band
"Minőségi, lendületes blues, swing és boogie-woogie. Ez a "Vöri and the Rockets" új lemeze. Ráadásul igazán különleges ízt adnak a sokak által várt, vidám és őszinte magyar nyelvű szövegek."

Dezsőffy Rajz Katalin – szinkronrendező
„Színvonalas zenei teljesítmény, kellemes stílus, finoman karcos hang, virtuóz gitár. A Vöri & The Rockets a generációm életérzéseit fogalmazza meg, ha őket hallgatom, szinkronba kerülök magammal.”

Retkes Attila - a Gramofon - Klasszikus és Jazz főszerkesztője

"Előadásuk bizonyítja, hogy a hagyományos blues és boogie woogie korántsem múzeumi tárgy, hanem a 2010-es években is lehet eleven, élő zenei szövet, amit érdemes új tartalommal megtölteni."

A zenekarról itt olvashat még


 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek