Közös hang: rendhagyó KFT koncert a Hajón

2016/10/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Budapesten élő külföldi zenészekkel lép fel a KFT együttes szombaton az újbudai A38 hajón. A koncert címe Közös hang.

Közös hang: rendhagyó KFT koncert a Hajón

Az esten guineai-szenegáli, tanzániai, görög, ecuadori vendégművészek játszanak együtt a KFT-vel. A fellépők között lesz Szofia Lampropulu, Cheik Ibrahima Fall, Peter Mhagama és Alex Vivas.

Szofia Lampropulu görög származású kanun virtuóz és zeneszerző. Bizánci zene szakon tanult Görögországban, a kanunnal, ezzel a különleges pengetős hangszerrel Isztambulban ismerkedett meg. Szólistaként Európában, az Egyesült Államokban és Új-Zélandon is játszott ismert előadókkal, de fellépett Sebestyén Mártával is. A guineai-szenegáli zenész, Cheikh Ibrahima Fall az ősi afrikai ütőhangszer, a djembe mestere. A Tanzániából származó énekes, Peter Mhagama nemcsak különleges zenész, sokoldalúsága a meseírásban is megmutatkozik. Alex Vivas ecuadori, pánsípon, furulyán játszik, ugyancsak Budapesten él.

A KFT 2010 óta lép fel rendszeresen az A38-on, az ottani koncertek felidézik a zenekar egykori klubjainak jelenetektől, versektől, performanszoktól, fiatal együttesek bemutatásától színes hangulatát. Az első, hat évvel ezelőtti koncerten, amely a csapat 30. születésnapjához kapcsolódott, a régi műsorokból vettek elő jeleneteket, a közönség megkóstolhatta a KFT-konyha főztjét, végül az együttes tagjainak gyerekeiből összeálló együttes zárta a születésnapi estét.

2012-ben a KFT egy előkerült kalózfelvétel alapján állította színpadra legelső, 1981-es koncertjének új-hullámos, punkos számait, jellegzetes Laár- és Bornai-verseit. 2013-as koncertjén az 1983-ban kiadott Üzenet a liftből/A Fodrász című albumát mutatta be újra, egy évre rá a Bál az Operában lemez (újra)bemutatója volt, és 2014 decemberében újra az A38-on zárta az évet a zenekar.

A KFT (Laár András - ének, gitár; Bornai Tibor - billentyűs hangszerek, ének; II. Lengyelfi Miklós - bőgő, basszusgitár; Márton András - dob) a hazai koncertek mellett fellépett például az Egyesült Államokban, valamint Kubában, és napjainkban is az eredeti felállásban működik. A 2008-ban megjelent A bábu visszavág volt a KFT legutóbbi, 11. stúdióalbuma.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek