Lagzi Lajcsi felcsapott bányafőnöknek

2018/04/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Budapesten a gyereknapon mutatják be a legújabb magyar mesemusicalt, a Hófehérkét. Ebben az a jó, hogy nyugodtan spoilerezhetünk, tuti nem lőjük le a történet végét :) Mondjuk, éppen ez okból kifolyólag a sztorival mégsem foglalkozunk...

Lagzi Lajcsi felcsapott bányafőnöknek

Ha egy stáb valami klasszikus meséhez nyúl, hogy óriásszínpados musicalt gyúrjon belőle, akkor általában vagy a látványra, vagy a zenére, vagy a szereposztásra gyúrnak rá istenesen. Jó esetben mindegyikre – büdzséje válogatja.

A stadionturnés Hófehérke ezt mind megcélozta. Most nem kopizzuk ide, hogy milyen látványosságokat ígérnek, láttunk mi már karón  – csillogó-villogónak hirdetetett, ámde a valóságban meglehetősen fakó – varjút, ez az a dolog, ami ott és akkor, élőben dől el. Megtámogatva a szöveggel és a zenével, persze. Meg aztán, nekem egy mesemusical ne augusztus huszadikát ígérgessen, hanem tisztességgel eljátszott, elénekelt, eltáncolt darabot. A többi hab a tortán.

Mondhatnánk, hogy a zenéről is csak előadás közben/után tudunk véleményt alkotni, de ezzel kicsit előrébb vagyunk, mert volt szerencsénk pár hónappal ezelőtt belehallgatni a dalokba. Az, aki végigülte a gyerekével az összes Disney-mesefilmet, és álmából felriasztva is kívülről fújja a repertoárt (Balutól az Oroszlánkirályon át a Macskarisztokratákig), érteni fogja, mire gondolok akkor, amikor azt állítom, hogy a Hófehérke melódiái igazi musical-dallamok. Nem lesz belőlük slágerlistás YT-videó, ahol törpék vagy jelenlegi magyar sztárok rappelnek és barna medvék tolják a drum & bass-t. Az effajta modernség ezekből a betétdalokból ezúttal hiányzik, cserébe mesés hangulatot teremtenek a maguk kidolgozott igényességével.

És akkor ott van a szereposztás. A kevesebb több alapon a produkció egyetlen "extra" közreműködőt kért fel – ha a magyar vizslát nem számoljuk, de tudjátok, mit, számoljuk ide: akkor kettőt. Lagzi Lajcsi szerepeltetése kockázatos húzás volt, de szerintünk a karakter annyira passzol, hogy senkinek sem fog a villanyszámla az eszébe jutni. A bányában meg úgyis sötét van... Kihívás, mert a zenésznek nem csak énekelnie/trombitálnia kell, hanem bizony szöveget mondani is, ami olykor a szakmabelieknek sem mindig megy, úgyhogy nagyon drukkolunk!

Nézzük, a szereposztást:

Hófehérke: Katona Klaudia 
Herceg: Solti Ádám 
Királynő: Peller Mariann 
Tükör: Andrádi Zsanett 
Vadász: Faragó András („Topi") 
Bányafőnök: Galambos Lajcsi („Lagzi Lajcsi")

+ Vadász kutyája: HUGÓ (magyar vizsla)
7 törpe, 
énekkar, tánckar.

 

Ebből is látszik, hogy a törpéknek itt túl nagy dramaturgiai szerepkörük nem lesz...

A felsoroláshoz csak annyit tennénk hozzá, hogy a sajtórendezvényükön igencsak úgy tűnt, hogy a csapaton belül teljes az összhang és egyfajta családias-barátias hangulat uralkodik – vagy bazi jó színészek :) Mondjuk, ebben az esetben is a néző jár jól. Szóval, kedvesek voltak egymással is, és ez nagy szó (vagy bevettük), szerethetők voltak és a dalok is szinte tökéletesen szóltak, noha akkor még csak a próbafolyamat elején jártak. Benne van ebben az is, hogy a casting során elég biztos kézzel választott valaki.

Ha minden meseszerűen folyik, akkor mindez rányomja a bélyegét a készülő produkcióra is, amelyet végig visznek az országon.

Május 13: Tatabánya Földi Imre Csarnok
Május 19: Győr – Audi Aréna 
Május 25: Veszprém Aréna 
Május 27 (gyereknap) Budapest – Papp László Aréna 
Június 1 : Pécs – Lauber Dezső Csarnok 
Június 2 : Debrecen – Főnix Csarnok 
Június 8 : Kaposvár – Városi Sportcsarnok 
Június 9 : Zalaegerszeg - Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok
Június 10: Szombathely – Agóra Művelődési és Sportház
Június 16 : Eger (Líceum ) Agria Nyári Játékok nyitó előadás 
Augusztus 31 – Jászberény ( Szabadtéri színpad ) 
Október 27. Békéscsaba : Csabagyöngye Kulturális Központ 
November 24. Sopron - Novomatic Aréna
December 1 : Székesfehérvár - Alba Régia Sportcsarnok
December 27 : Miskolc – Generali Aréna 
December 28 : Nyíregyháza – Bujtosi csarnok

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek