Ma kinyit a PARK – és innentől fogva nincs megállás

2019/04/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A Planet 8 néven futó idény első napja április 25-én csütörtökön, tehét ma lesz, a szabadtéri szórakozóhely zenei kínálatában mások mellett Iggy Pop, a Thirty Seconds to Mars, Ziggy Marley, a Thievery Corporation, Zaz, a Flogging Molly, a Neoton és a Quimby szerepel. Több mint 600 ezer embert várnak a Budapest Park nyolcadik szezonjára.

Fotó: Budapest Park

A nyitóhétvégén csütörtökön Fővárosi Rapcirkusz néven rendeznek koncertet, pénteken a Vad Fruttik játszik, szombaton pedig Rúzsa Magdi lép fel.

A külföldi fellépők közül Iggy Pop július 24-i koncertje emelkedik ki, de előtte pár nappal sem lesznek üres helyek, amikor ZAZ látogat a Parkba. Fellép a Three Days Grace + Halestorm, a Sum 41, a Disturbed és az Architects, első önálló magyarországi koncertjét adja a Thirty Seconds to Mars, de lesz Infected Mushroom és Little Big is, valamint elhozza az igazi reggaet Budapestre Bob Marley fia, Ziggy Marley. Rob Garza vezetésével érkezik a dub (+down, triphop, lounge) koronázatlan királya, a Thievery Corporation, ők június 31-án adnak koncertet, vendégük az Anima Sound System lesz.

 

A hazai fellépők közül (még mindig és megint) jubileumot ünnepel a 30 éves Tankcsapda (a május 4-i koncertre elővételben elkeltek a jegyek) és a tízéves Random Trip (június 6.) Az improvizációra épülő csapat igazi vendégsereggel, több tucat fellépővel érkezik, köztük lesz a Basement Jaxx és a Sygma énekesei, valamint a Jamiroquai dobosa. Szintén a tizediket ünnepli a Szabó Balázs Bandája (június 7.), akik hatalmas táncházat szerveznek afterpartynak, valamint a Bohemian Betyars (augusztus 19.). Az Animal Cannibals hozzájuk képest nagy öregnek számít a maga harmincával (augusztus 18.), a kettő között található a négy év kihagyás után visszatérő, idén 20 éves Subscribe is.

A Neoton új látvánnyal, koreográfiával készül Budapest parkos koncertjére (június 22.), s ami a vizuált illeti, abban a Cirque du Quimby elnevezésű koncerten sem lesz hiány.

Első lemezét mutatja be május 30-án a Follow the Flow, új dalt hoz a Parkba június 14-én a Wellhello.

Az UNICEF és a Park által szervezett segélykoncerten nyolc sztárzenekar áll színpadra, kilétükre később derül fény.

A Parkban idén új, szélesebb főbejárat várja a vendégeket, és nyolcról tizenkettőre nőtt a kisebb kapuk száma. Az idei látványvilágot egy ifjú grafikus, Csató Csenge tervezte, munkája egy képzeletbeli űrutazásra invitál a Planet 8 bolygóra, miközben felidézi a kilencvenes évek színeit és tárgyait. A társművészeti programoknak, például kortárstánc-előadásoknak, kertmozinak, beszélgetéseknek az Urban Jungle (a korábbi Nagyszünet) helyszín ad otthont, a látványt számos street artos elemmel is színesítették.

A Park együttműködési megállapodást kötött a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeummal és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal. A Lumúval együttműködésben Benczúr Emese fényinstallációja lesz látható, a Capa Központból pedig Szalai Dániel csirkeportréi érkeznek, akármit is jelentsen ez...

Budapest Park, 2019

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek