Menopauza 1170x180

Mark Clarke 50 év után újra Uriah Heep- és Cream-dalokat játszik – magyar zenészekkel

2023/03/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egy igazán egyedülálló koncert lesz a Barba Negrában március 18-án, ahol a hazai sztárzenészek mellett egy igazi világsztár, a Colosseum és a Uriah Heep basszusgitárosa, Mark Clarke lép színpadra olyan zenészekkel, mint Takáts Tamás, Závodi János és Gerdesits Ferenc.

Mark Clarke 50 év után újra Uriah Heep- és Cream-dalokat játszik – magyar zenészekkel

Az este folyamán két szuperprodukció koncertjét hallgathatjuk és nézhetjük meg, hiszen a Heep Freedom – Uriah Heep Project után a Celebraton Days – Cream Project lép színpadra.

Mark Clarke 1966 óta aktív a nemzetközi zenei szakmában. A legendás Colosseummal hét lemezt vettek fel, köztük a legendás dupla élő lemezt, a Colosseum Live-ot. Ezek után is egy sztárzenekarba hívták meg:1971-ben csatlakozott a Uriah Heephez, ahol Ken Hensleyvel közösen megírták a zenekar és egyben a rocktörténelem egyik legnagyobb slágerét, a "The Wizard"-ot, amely a zenekar áttörő "Demons and Wizards" lemezének nyitánya lett.

Erre a lemezre íródott a “Why” című szám is, ami végül csak kislemezen jelent meg és szintén Mark játszik rajta. Ami igazi csemege lesz a Uriah Heep rajongóinak, hogy a koncerten ez a nagyon ritkán játszott szám is elhangzik majd – Hensley énekrészeit Mark énekli majd.

Ken Hensleyvel mindig is nagyon jó volt a kapcsolata, így a legendás zenész-énekes három szólóalbumán is szerepelt. Eközben Jon Hisemannel és Allan Holdsworth-szel megalapították a Tempest nevű progresszív rock zenekart, és hogy semmiképpen ne unatkozzon... 1977-ben Ritchie Blackmore meghívta őt, hogy legyen a Rainbow basszusgitárosa, így közreműködött a "Long Live Rock 'n' Roll" lemez felvételein. A sor ezzel még nem ért véget, hiszen 1985-ben az amerikai Mountain hard rock zenekarral két stúdióalbumot is rögzített, majd 1986-ban játszott a legendás The Monkees újjáalakulásának turnéján. Több alkalommal is együtt zenélt a Cream alapító tagjával, Jack Bruce-szal is.

A Barba Negra színpadán fellépő Heep Freedom idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ezen az estén Mark Clarke-kal közösen repítik vissza a közönséget a hetvenes évek elejére. Nincs a világon még egy olyan zenekar, akik az anyazenekar megszólalását, beleértve David Byron énekhangját, olyan hitelesen idéznék meg, mint a Heep Freedom. A Heep Freedom 2018-ban közös koncertet adott a Uriah Heep alapító és meghatározó zeneszerző tagjával Ken Hensleyvel, aki a koncert után teljesen el volt ragadtatva a zenekar teljesítményétől, további közös koncerteket is tervbe vettek, azonban a járvány és Hensley hirtelen halála 2020-ban keresztülhúzta a számításaikat.

Ebben az évben Mark Clarke is felfigyelt a zenekarra, így közös projekteken dolgoznak, csakúgy mint a többek között a Cream dalait játszó Celebraton Days-zel. A projekt célja, hogy az adott koncert keretein belül megidézze egy 60-as, 70-es évekbeli zenekar munkásságát, a lehető legautentikusabb módon, a lehető legalkalmasabb zenészekkel. A projekt felállása: Mark Clarke (Colosseum), Takáts Tamás (Karthago) - ének, Závodi János (Piramis) - gitár, Gerdesits Ferenc (Quimby) - dobok, Bognár Csaba (Cry Free) - gitár, Kaminszki Szergej (Cry Free, Heep Freedom) - dobok.

 

Mark Clarke, Uriah Heep, Cream, Heep Freedom, Celebraton Days – Cream Project, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Greg Howe az idén megjelenő 'Lost And Found' lemeze köré kerített turné alkalmával Budapestre is ellátogat: október 26-án, szombaton az OFF...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Ingyen mehetsz a minifesztiválra, ha eltetted emlékbe a régi jegyed. A Metal Lady is fellép!

Október 26-án egy – szinte időutazással is felérő – minifesztiválnak ad helyet a Barba Negra. A koncertet rendező H-Music Hungary – aka Metal Hammer – 1999 október 23-án szervezte meg első koncertjét, és a 25 éves évfordulón azzal ajándékozza meg a közönséget, hogy akár ingyen is látogatható a rendezvény...

Világkörüli utazás a budapesti klubokban – koncertajánló

Nem csak a műfajok, de az előadók származási helye szempontjából is színes a felhozatal: érkezik zenekar Bejrútból, vendégbanda a skót felföldről, egy eleddig együtt még sosem látott jazz formáció Amerikából, az underground szcéna egyik kiválósága Németországból, először látogat hozzánk egy ausztrál csapat, de érkezik...
Új koncertek