Mark Clarke 50 év után újra Uriah Heep- és Cream-dalokat játszik – magyar zenészekkel

2023/03/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egy igazán egyedülálló koncert lesz a Barba Negrában március 18-án, ahol a hazai sztárzenészek mellett egy igazi világsztár, a Colosseum és a Uriah Heep basszusgitárosa, Mark Clarke lép színpadra olyan zenészekkel, mint Takáts Tamás, Závodi János és Gerdesits Ferenc.

Mark Clarke 50 év után újra Uriah Heep- és Cream-dalokat játszik – magyar zenészekkel

Az este folyamán két szuperprodukció koncertjét hallgathatjuk és nézhetjük meg, hiszen a Heep Freedom – Uriah Heep Project után a Celebraton Days – Cream Project lép színpadra.

Mark Clarke 1966 óta aktív a nemzetközi zenei szakmában. A legendás Colosseummal hét lemezt vettek fel, köztük a legendás dupla élő lemezt, a Colosseum Live-ot. Ezek után is egy sztárzenekarba hívták meg:1971-ben csatlakozott a Uriah Heephez, ahol Ken Hensleyvel közösen megírták a zenekar és egyben a rocktörténelem egyik legnagyobb slágerét, a "The Wizard"-ot, amely a zenekar áttörő "Demons and Wizards" lemezének nyitánya lett.

Erre a lemezre íródott a “Why” című szám is, ami végül csak kislemezen jelent meg és szintén Mark játszik rajta. Ami igazi csemege lesz a Uriah Heep rajongóinak, hogy a koncerten ez a nagyon ritkán játszott szám is elhangzik majd – Hensley énekrészeit Mark énekli majd.

Ken Hensleyvel mindig is nagyon jó volt a kapcsolata, így a legendás zenész-énekes három szólóalbumán is szerepelt. Eközben Jon Hisemannel és Allan Holdsworth-szel megalapították a Tempest nevű progresszív rock zenekart, és hogy semmiképpen ne unatkozzon... 1977-ben Ritchie Blackmore meghívta őt, hogy legyen a Rainbow basszusgitárosa, így közreműködött a "Long Live Rock 'n' Roll" lemez felvételein. A sor ezzel még nem ért véget, hiszen 1985-ben az amerikai Mountain hard rock zenekarral két stúdióalbumot is rögzített, majd 1986-ban játszott a legendás The Monkees újjáalakulásának turnéján. Több alkalommal is együtt zenélt a Cream alapító tagjával, Jack Bruce-szal is.

A Barba Negra színpadán fellépő Heep Freedom idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Ezen az estén Mark Clarke-kal közösen repítik vissza a közönséget a hetvenes évek elejére. Nincs a világon még egy olyan zenekar, akik az anyazenekar megszólalását, beleértve David Byron énekhangját, olyan hitelesen idéznék meg, mint a Heep Freedom. A Heep Freedom 2018-ban közös koncertet adott a Uriah Heep alapító és meghatározó zeneszerző tagjával Ken Hensleyvel, aki a koncert után teljesen el volt ragadtatva a zenekar teljesítményétől, további közös koncerteket is tervbe vettek, azonban a járvány és Hensley hirtelen halála 2020-ban keresztülhúzta a számításaikat.

Ebben az évben Mark Clarke is felfigyelt a zenekarra, így közös projekteken dolgoznak, csakúgy mint a többek között a Cream dalait játszó Celebraton Days-zel. A projekt célja, hogy az adott koncert keretein belül megidézze egy 60-as, 70-es évekbeli zenekar munkásságát, a lehető legautentikusabb módon, a lehető legalkalmasabb zenészekkel. A projekt felállása: Mark Clarke (Colosseum), Takáts Tamás (Karthago) - ének, Závodi János (Piramis) - gitár, Gerdesits Ferenc (Quimby) - dobok, Bognár Csaba (Cry Free) - gitár, Kaminszki Szergej (Cry Free, Heep Freedom) - dobok.

 

Mark Clarke, Uriah Heep, Cream, Heep Freedom, Celebraton Days – Cream Project, Barba Negra

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek