Még a csapból is a New York, New York folyt...

2021/09/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Először fordul elő, hogy a Tátrai Band és a Charlie Band egy este, egy színpadon lép fel. November 6-án a Budapest Sportarénában a Csak a zene van című produkcióban a két csapat valamennyi nagy sikere elhangzik.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

"Az Olympia zenekarral a hetvenes évek első felében Észak-Afrikában és a Közel-Keleten játszottunk, ott terveztem el, hogy ha hazajövök, megkeresem Tátrai Tibuszt. 1975-ben megnéztem a Syriusban, aztán elhívtam hozzánk" – mesélte a hosszú ismeretség kezdetéről Charlie (Horváth Károly) az MTI-nek.

Az énekes és a gitáros következő közös zenekara a Generál volt, három évig játszottak együtt. A Generál külföldön nagyon népszerű volt, itthon viszont alig tudtak róluk. 1979-ben Tátrai belépett a Skorpióba, Charlie visszament az Olympiába és több mint egy évtizeden át ismét külföldön zenélt. A nyolcvanas évek végén találkoztak újra, a Tátrai Band akkor már túl volt az első lemezén. Újrakezdték a közös munkát:

"tíz év alatt tíz lemezt csináltunk és a népszerűség elképesztő magaslatait éltük meg" – idézte fel Charlie.

A melodikus rockot játszó Tátrai Band a kilencvenes évek legsikeresebb hazai rockzenekara volt; az áttörés A küszöbön túl című lemez volt 1991-ben.

"Már majdnem kész voltunk az anyaggal, amikor a billentyűs Pálvölgyi Géza odajött, hogy lenne még egy nóta, kicsit grandiózus a refrénje. Ez volt a New York, New York, ami a banda legnagyobb sikere lett, még a csapból is az szólt" – mondta a friss Kossuth-díjas Tátrai Tibor.

Sláger lett mások mellett a Küszöbön túl, az Utazás az ismeretlenbe, a Hajnali szél is (a zenéket Pálvölgyi és Tátrai, a szövegek többségét Kovács Tamás írta), miközben Charlie 1994-től beindította szólókarrierjét, és dzsesszes zenekarával szintén egyre-másra gyártotta a sikerdalokat: Jég dupla whiskyvel, Könnyű álmot hozzon az éj, Mindenki valakié, Nézz az ég felé. A Charlie Bandben Lerch István billentyűs és László Attila gitáros volt a zeneszerző, a szövegeket Horváth Attila írta.

"A Tátrai Band-et 1999-re kizsigerelte az állandó hajtás és a folyamatos lemezkészítési nyomás. 2009-ben újra összeálltunk, azóta időről időre színpadra lépünk, de új dalok már nem születnek" – fűzte hozzá a gitáros.

Aktív és koncertezik Charlie is, tavaly új lemezt készített Mindenen túl címmel: a bónuszdalban Tátrai Tibor gitározott.

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a Papp László Budapest Sportarénában a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz! Charlie-t László Attila (gitár), Halász János (billentyűk), Csiszár Péter (szaxofon), Lattmann Béla (basszusgitár) és Póta András (dob) kíséri, a Tátrai Band-nek a gitáros és az énekes mellett Pálvölgyi Géza (billentyűk), Solti János (dob), Horváth Kornél (ütőhangszerek), Csiszár Péter (szaxofon, billentyűk), Glaser Péter (basszusgitár), valamint Vincze Fekete Vera és Tiborcz Zsófi (vokál) a tagja.

Tátrai Band, Charlie Band, Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek