Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában

2016/12/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Látványos újcirkuszi előadások, gyermekműsorok és könnyűzenei koncertek a Müpa Sátorban, karácsonyi dallamokat megszólaltató hatalmas, interaktív zenedoboz, azaz a Müpa Hangjáték ünnepi különkiadása, egy 400 négyzetméteres, valódi jégpálya és a Hello Wood világító design-karácsonyfája – a Müpa idén is különleges programokkal és meglepetésekkel készül az ünnepekre.

Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában

Újra felépül a Müpa melletti parkolóban a Müpa Sátor, ahol gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek és látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket. Itt lesz a belga cirkuszi duó, az Okidok, amely akrobatikus elemekkel tarkított, Slips Inside – Kifordított alsónadrág című darabját és a klasszikus bohóctréfákra épülő Ha Ha Ha című produkcióját mutatja be. A Recirquel igazi exkluzív válogatást ad négy egész estés darabjuk legjobb jeleneteiből Trükkök címmel, és egyik legsikeresebb előadásuk, a Párizs Éjjel is visszatér a bemutató helyszínére (a társulat harmadik egész estés produkciója 2014. október 3-án debütált a CAFe Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpa melletti sátorban).

Hétvégente a kisebbeket gyermekprogramok várják: a fellépők között ott lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint a MárkusZínház és a Hot Jazz Band is.

Persze nem tél a tél korcsolyázás és forralt bor nélkül. A Sátor mellett felállított 400 négyzetméteres jégpálya - amelyen egyszerre akár 80 fő is korcsolyázhat – december 4-től egészen január 6-ig várja a látogatókat. A Müpa Jégpályára a helyszíni jegypénztárban lehet karszalagot váltani, de a Müpa és a Müpa Sátor rendezvényeire illetve a Ludwig Múzeum kiállításaira szóló érvényes belépőjeggyel ingyenesen használható. A korcsolyázókat télies büfékínálat – Müpa-bögrés forralt bor, forró csoki és fűszeres almaital – is várja a helyszínen, a zenei aláfestést pedig a Müpa Rádió biztosítja.

December 4-étől 23-áig az Átriumban újra kipróbálható a nagy sikerű, díjnyertes Müpa Hangjátékot is - az óriási, interaktív zenedoboz repertoárja új, karácsonyi dallamokkal várja a kíváncsiakat.

És ha karácsony, akkor nem maradhat ki a karácsonyfa sem, persze ebben is lesz némi csavar. A Hello Wood építészeti és design alkotócsoport 167 különböző méretű fadobozból épít egy 11 méter magas, 5 méter átmérőjű interaktív karácsonyfát a Müpa elé. A 20 négyzetméter alapterületű építményt 110 méter LED szalag világítja majd meg esténként, felvillantva a Müpában fellépő művészek és társulatok neveit, ráadásul az installációt belülről is meg lehet nézni, így kétség kívül a város egyik legizgalmasabb karácsonyfája lesz.

Az élményeket január 6-áig élvezhetik a Müpába látogatók.


Képtár

  • Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában kép 54419
  • Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában kép 54420
  • Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában kép 54421
  • Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában kép 54422
  • Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában kép 54423
  • Minden különleges a Müpa kültéri karácsonyi kavalkádjában kép 54424
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek