hrutka

Mire gondolhatott a zeneszerző? – Látványkoncert orgonára

2017. szeptember 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Örömzene koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszünk eljuttatni mindenkinek. A sorozat első darabjaként egy igazán különleges előadással készülnek a szervezők, ugyanis egy rendhagyó orgonakoncert szem- és fültanúi lehetnek az érdeklődők.

Mire gondolhatott a zeneszerző? – Látványkoncert orgonára

Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, 2017. szeptember 14-én csütörtökön 18 órától, a budakalászi művelődési ház báltermében lesz látható és hallható.

A többszörös nívódíjas, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak – Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában – több száz telt házas hangverseny fűződik a nevéhez.

Műsoron

Antonio Vivaldi:

A négy évszak – Tavasz, Tél


Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda

 

Edvard Grieg:

I. Peer Gynt szvit

„Zene a képekben" címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek akár a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben.

A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt Miskolcon, ahol zenei pályafutása kezdetét vette. Ott jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját. 

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett. 

 

 

Fekete Nándor, orgonaművész

 

 

Szólj hozzá!


Bruno Mars tarolt az Amerika Zenei Díjátadón

Bruno Mars tarolt az Amerika Zenei Díjátadón

Az év művésze, az év videója (a That's What I Like), a legjobb pop-rock, soul és R&B album, a kedvenc pop-rock és soul R&B férfielőadó és a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nagy bejelentések a Nova Rock fesztivál háza tájáról!

A Nova Rock bejelentette a 2018-as fesztivál első fellépőit, és nem okozott csalódást a felhozatal! Már el is indult az előzetes jegyelővétel az oldalukon, engem már most meggyőzött!

Különleges táncszínházi előadás érkezik a Müpába

Először lép fel Magyarországon a 20. század úttörőjének számító balett-társulat, a Dance Theatre of Harlem. Az amerikai táncegyüttes európai turnéjának részeként érkezik a Müpába, ahol november 23-24-én két különböző tematikájú esttel is megörvendezteti a hazai táncrajongókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek