Korál

Mire gondolhatott a zeneszerző? – Látványkoncert orgonára

2017. szeptember 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Örömzene koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszünk eljuttatni mindenkinek. A sorozat első darabjaként egy igazán különleges előadással készülnek a szervezők, ugyanis egy rendhagyó orgonakoncert szem- és fültanúi lehetnek az érdeklődők.

Mire gondolhatott a zeneszerző? – Látványkoncert orgonára

Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, 2017. szeptember 14-én csütörtökön 18 órától, a budakalászi művelődési ház báltermében lesz látható és hallható.

A többszörös nívódíjas, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak – Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában – több száz telt házas hangverseny fűződik a nevéhez.

Műsoron

Antonio Vivaldi:

A négy évszak – Tavasz, Tél


Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda

 

Edvard Grieg:

I. Peer Gynt szvit

„Zene a képekben" címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek akár a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben.

A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt Miskolcon, ahol zenei pályafutása kezdetét vette. Ott jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját. 

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett. 

 

 

Fekete Nándor, orgonaművész

 

 

Szólj hozzá!


A Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertet ad a Margitszigeten

A Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös...

Class & Roll címmel a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertet ad 2018. június 10-én (vasárnap) este nyolc órakor a Margitszigeti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Klipsztori: a Queens of the Stone Age kísérteties új videója

A Facebook-oldalunk déli dalában már bemutattuk a klipet, most itt a sztori is hozzá!

Lesz-e Presser-duplakoncert az Arénában?

Presser Gábor 1507. koncertjét tartja 2018. október 7-én a Papp László Budapest Sportarénában. A minden ízében különlegesnek ígérkező, önálló arénakoncertre kilenc évet kellett várnia a rajongóknak. A Művész élete és pályafutása is több jubileumot ünnepel 2018-ban, amelyek szinte kiáltottak egy nagyszabású...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek