Menopauza 1170x180

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

2024/03/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

36 évvel a legutóbbi koncert után 2024 novemberében visszatér Budapestre az AL DI MEOLA ELECTRIC BAND. A koncertről a cikk végén csatolt írásunkban található részletes infó, most a zenész gitárjáról lesz szó.

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

Al Di Meola számos felszerelést használ: klasszikus gitárokat, acélhúros gitárokat és természetesen elektromos gitárokat – ezen az oldalon meg lehet tekinteni a felsorolást.

A turné kapcsán nem csak a korai anyagokhoz tér vissza: elmondása szerint elővette az 1971-es Gibson Les Paul Customot, amely számos dalban szerepelt.

"Ezt a gitárt használtam az első Return To Forever lemezeken, amikor 19 évesen csatlakoztam a zenekarhoz. Ez volt az Elegant Gypsy borítóján is (képünkön). Ezt használtam a Land of the Midnight Sunon is. Ez egyfajta ikonikus gitár mostanra, de a 70-es évek óta nem játszottam rajta.”

Azt is hozzátette:

"A New York-i Manny's Music boltban rendeltem, amikor a középiskola utolsó évében voltam. Eredetileg Bigsby tremolo karral és Varitone kapcsolóval rendeltem a gitárt. Miután évekig játszottam rajta, azt akartam, hogy a Bigsby-t vegyék le róla. Volt egy Tom Doyle nevű fickó, aki Les Paul nagyon jó barátja volt, és aki sok gitár munkát végzett New Jersey környékén - ő festette át, miután leszedte ezeket az elemeket. A legtöbb korai lemezemen ezt használtam... A gitár hangja, ahogy az 50 wattos Marshallomon megszólal, az egyik legütősebb hangzás, amit valaha hallottam."

Aki kíváncsi erre a hangzásra, itt lesz módja rá:

 

 

Al Di Meola – 2024-ben harmadszorra is

 

 

Al Di Meola, Gibson Les Paul Custom, AL DI MEOLA ELECTRIC BAND, Erkel színház

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek