Menopauza 1170x180

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

2024/03/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

36 évvel a legutóbbi koncert után 2024 novemberében visszatér Budapestre az AL DI MEOLA ELECTRIC BAND. A koncertről a cikk végén csatolt írásunkban található részletes infó, most a zenész gitárjáról lesz szó.

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

Al Di Meola számos felszerelést használ: klasszikus gitárokat, acélhúros gitárokat és természetesen elektromos gitárokat – ezen az oldalon meg lehet tekinteni a felsorolást.

A turné kapcsán nem csak a korai anyagokhoz tér vissza: elmondása szerint elővette az 1971-es Gibson Les Paul Customot, amely számos dalban szerepelt.

"Ezt a gitárt használtam az első Return To Forever lemezeken, amikor 19 évesen csatlakoztam a zenekarhoz. Ez volt az Elegant Gypsy borítóján is (képünkön). Ezt használtam a Land of the Midnight Sunon is. Ez egyfajta ikonikus gitár mostanra, de a 70-es évek óta nem játszottam rajta.”

Azt is hozzátette:

"A New York-i Manny's Music boltban rendeltem, amikor a középiskola utolsó évében voltam. Eredetileg Bigsby tremolo karral és Varitone kapcsolóval rendeltem a gitárt. Miután évekig játszottam rajta, azt akartam, hogy a Bigsby-t vegyék le róla. Volt egy Tom Doyle nevű fickó, aki Les Paul nagyon jó barátja volt, és aki sok gitár munkát végzett New Jersey környékén - ő festette át, miután leszedte ezeket az elemeket. A legtöbb korai lemezemen ezt használtam... A gitár hangja, ahogy az 50 wattos Marshallomon megszólal, az egyik legütősebb hangzás, amit valaha hallottam."

Aki kíváncsi erre a hangzásra, itt lesz módja rá:

 

 

Al Di Meola – 2024-ben harmadszorra is

 

 

Al Di Meola, Gibson Les Paul Custom, AL DI MEOLA ELECTRIC BAND, Erkel színház

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek