Na, ezt bogozd ki, bmeg: a 30Y az Esti Kornéllal ünnepel a Parkban

2021/07/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Július másodikán a Budapest Parkban új dalokkal, látványos vizuállal és két egymást és a közönségét is nagyon szerető zenekarral találkozhattok.

Fotó: Sinco

Július 2-án a Budapest Parkban ünnepli a 30Y 20+1-ik születésnapját. A különleges koncertet 30Y „hisztori” névre keresztelték, és azt ígérik, megpróbálják 100 percben megmutatni a közönségnek az elmúlt évek legjelentősebb mérföldköveit. A 30Y hisztori koncertet testvérzenekarukkal, az Esti Kornéllal közösen szervezik.

„Nem tudom, vártam-e valaha koncertet ilyen nagyon”  – mondta el Beck Zaza, akinek szavain túl különleges színpadképet, új díszletet, és teljes diszkográfiát átölelő dalsorrendet is ígér a zenekar.

Szintén a Budapest Parkban lesz először hallható élőben a 30Y Mesélős című,

és az Esti Kornél Utánad címú új dala.

A 30Y idén még egy jubileumot tart, hiszen 2021-ben ünnepli 15. születésnapját a legendás Csészényi tér lemez, ami annak idején meghozta a zenekar számára az első áttörést, ezen szerepelt ugyanis a Bogozd ki című dal. A bogozdki15 kampány egyedi kerámiacsomókkal köszönti a 15 éves lemezt, amiket a közönség első körben online előrendelve  a Parkban zsebelhet be.

Beck Zoli így mesélt az ötletről:

„Az egyik koncertünk után egy srác a kezembe nyomott egy cipőfűzőt, rajta ezeréves csomókkal, és azt mondta, na, ezt bogozd ki, bazmeg. Valahogy ez a mondat a fejemben maradt, és azon gondolkodtam, hogyan lehet a csomót újraértelmezni. Például azzal, hogy a természetétől idegen anyagból készítjük el: csomó cserépből. Ami egyszerre kibogozhatatlan, miközben végtelenül törékeny – éppen, mint az ember.” 

30Y, Esti Kornél, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát...

A hétvégén a kezünkbe került az Interpress Magazin "Tudta-e" kiadása, ebben volt egy szócikk a My Way-gyilkosságokról, ennek a történetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.

Az életben lesz még több móka: közeleg a Kispál on Orfű

Lovasiék anno egy Partizán-adásban jelentették be, hogy Orfűn lesz minifesztivál és koncert, valamint új dal is készült – mindezt rózsaszínben.
Új koncertek