Nagy Gyula emlékére Fekete Lyuk-emlékbuli lesz vasárnap

2018/12/06  ·   Ajánló   ·  Zerge

Mint mi is megírtuk, november 2-án elhunyt Nagy Gyula, a Fekete Lyuk szellemi atyja és vezetője (milyen érdekes, hogy a klub kereken 30 éve nyitott meg, de egészen Gyula haláláig senki nem is foglalkozott ezzel).

Nagy Gyula emlékére Fekete Lyuk-emlékbuli  lesz vasárnap

Ennek apropóján lesz egy emlékkoncert december 9-én az Analóg Music Hallban a Fekete Lyukban egykor gyakran fellépő zenekarokkal – vagy azok zenészeivel – a színpadon.

Már legalábbis azokkal, amelyek még léteznek – nincs belőlük sok –, és emellett még budapestiek is. Gondolom, ez utóbbi miatt maradt ki például a győri Auróra, akik annak idején havonta léptek fel a Yukban, és amennyire Vigit ismerem, szívesen jönnének is zenélni, ha hívnák őket, hacsak nincs már valami más lekötött koncertjük erre az időpontra. Lecsót ismerve a szigetszentmiklósi illetőségű Pál Utcai Fiúk dettó. De talán még a Sziámi, oppardon, Müller Péter Andfriends is, ráadásul ők többségükben pestiek.

A VHK-ban már nem lennék ennyire biztos, főleg hogy a Yukhoz jobban kötődő tagok már nincsenek az együttesben, ki kiválás, ki elhalálozás okán. De talán még a mostanában néha újra koncertező CAFB is fellépne, ha hívták volna, mivel a vezetője-énekese-gitárosa, Szakácsi Greg – akkor még Gabika, egyeseknek Kispunk – tizenévesen törzsvendég volt a Yukban, mondhatni, ott szocializálódott a punkkultúrában, valószínűleg sok kedves emlék köti oda. Igaz, ő a székhelyét áttette már régen Seattle-be, de december 22-én pl. fellép az együttes Budapesten a Dürerben, még az is lehet, hogy hajlandó lett volna egy kicsit korábban hazajönni.

De mindegy is, nem lehetett egyszerű ennyire rövid idő alatt megszervezni az eseményt, és így is színvonalas koncertek várhatók. Álljon itt a koncert netes szórólapjának szövege:

30 éve nyitotta meg kapuit a Fekete Lyuk. Emlékezzünk közösen a legendás klub legendás zenekaraival és zenészeivel a daliás időkre és Nagy Gyulára.

HELYSZÍN

Analóg Music Hall

1116 Budapest, Kondorfa u. 8.

17.00: Kapunyitás

Mátyás Attila és a MAB + vendég: Jerabek Csaba

Sex Action

Legát Tibor és speciális vendége (Kézi-Chopin)

Rituális Rémtettek zenekar

Kretens zenekar

Hisztéria zenekar

Gabrieli Richárd és barátai (Mask, Block)

Amennyiben nem tudnál eljönni, de Neked is sokat jelentett a Fekete Lyuk, válaszd a támogatói jegyet! Ezzel segítheted a céljaink elérését, cserébe a támogatói jegy vásárlását követően egy egyedi letölthető emléklapot küldünk Neked! A koncert jegybevételét és a támogatói bevételeket egy emléktábla kihelyezésére és a maradék összeget Nagy Gyula síremlékének kialakítására szándékozzuk költeni.

Köszönjük a részvételt és a támogatást!

JEGYEK

2.500 Ft - belépőjegy

1.988 Ft - támogatói jegy / belépésre nem jogosít!

***

Mi igyekszünk ott lenni.

Szerencsére a magyar női kézilabdázók Eb-középdöntős meccse pont úgy ér véget, hogy arról sem kell lemaradni. Szurkoljunk a csajoknak, megérdemlik!

Lesz egy kiállítás is 2018. december 18-tól egészen 2019. június 25-ig a Fekete Lyukról a Kiscelli múzeumban, állítólag rengeteg archív anyaggal. Bővebben itt lehet olvasni róla.

 

 

Fekete Lyuk, Nagy gyula, Analóg Music Hall

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek