Év koncertje - szavazás

Nagy-Szín-Pad!: a nagyok versenye az Akváriumban, a neten, a Petőfin és a köztévében

2014. április 24.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Nagy-Szín-Pad! nem egy újabb tehetségkutató produkció, sokkal inkább tehetségMutató megmérettetés: a versengés során nem a semmiből felbukkanó formációk, hanem 15, a hazai popszakma fontos szereplői által kiválasztott, országosan ismert és sikeres produkció lép színpadra.

Nagy-Szín-Pad!: a nagyok versenye az Akváriumban, a neten, a Petőfin és a köztévében

Blahalouisiana, Carbovaris, Cloud 9+, DENIZ, Elefánt, Halott Pénz, Hangmás, Ivan & the Parazol, Manoya, Mary Popkids, Odett, Óriás, Szabó Balázs Bandája, Turbo, We are Rockstars – ez az a 15 zenekar, amelyik ringbe száll – nem, nem egy autóért vagy lakásért – az értékes nyereményekért, illetve nyereménycsomagokért. De erről később, mert szervesen kapcsolódik a Nagy-Szín-Pad!-ot létrehozó alapgondolathoz.

"Azt látjuk, hogy idehaza – megfelelő infrastruktúra hiányában - nagyon lassan jut el egy-egy zenekar a klubos működéstől az igazi ismertségig. Jól mérhető ez a fesztiválok programján, ahol a nagyobb színpadok fő fellépői hosszú évekig állócsillagok, ritkán ér el egy-egy új produkció önerőből arra a szintre, hogy több ezres rajongótábort mondhasson magáénak” – fogalmazta meg a voltos Lobenwein Norbert.

A Nagy-Szín-Pad! egyfajta ugródeszkaként szolgál majd arra, hogy már működő, saját dalokkal és saját programmal koncertező, népszerű zenekarokat “fedezzen fel”, pontosabban a jelenleginél jóval nagyobb, tényleges ismertséghez és rajongótáborhoz segítse őket.

A díjak is ezt a szemléletet tükrözik:

Az első öt helyezett a VOLT Fesztivál nyitónapján, az OTP Bank – Petőfi Rádió Színpadon ad koncertet;
A verseny győztese a VOLT Fesztiválon az Arctic Monkeys előtt a Telekom Nagyszínpadon lép fel;
A legjobb helyezettek a Sziget Fesztiválon a Petőfi Rádió – VOLT Fesztivál színpadon co-headlinerként szerepelnek;
A tíz legsikeresebb produkció a STRAND – Nagyon Zene Fesztiválon ad koncertet, a legsikeresebbek nagyszínpadon, kiemelt műsorsávban;
A verseny résztvevői egész nyáron számos helyen fellépnek a Nagyon Balaton eseménysorozat egyes állomásain;
A verseny legjobbjai az OTP Junior jóvoltából ősszel ötállomásos országos turné keretében Magyarország legjobb klubjaiban - “minifesztiválok” keretében - lépnek fel;
A Sziget Szervezőiroda vállalta, hogy az első 3 helyezett számára külföldi fesztiválmeghívásokat szervez.
Az MTVA egész éves kiemelt játszást biztosít a verseny résztvevőinek;
A programban részt vevő zenekarok koncertjeinek promóciója az MTVA csatornáin;
A fellépők folyamatos jelenléte a Petőfi Rádió műsoraiban;
A fellépők meghívása az Akusztik és az Eleven című koncertműsorokba;
Az MTVA valamennyi fellépő számára - vágott formában - rendelkezésre bocsátja a Nagy-Szín-Pad! koncertek felvételeit.
További két produkció 1-1 millió Ft-os videoklip támogatásban részesül;
A győztes produkció 1 millió Ft-os próbaterem-támogatásban részesül.
(A szervezők további jutalmakat is terveznek a verseny résztvevőinek.)

Május 20-21-22-én a budapesti Akvárium Klubban zajlanak az elődöntők, amelyeken fordulónként 5-5 zenekar egyenként 15 perces, élő koncertet ad. A műsort az m2 élőben közvetíti, de a www.nagyszinpad.com oldalon ugyancsak élőben lesz látható és hallható a program, a Petőfi Rádió pedig még aznap este műsorra tűzi a teljes koncertfolyamot. Az egyes fordulók kezdetétől 72 órán át szavazhat a közönség az OTP Bank Facebook oldalán, továbbá az Instagrammon keresztül és emelt díjas SMS-ben. Az elődöntők eredményét május 26-án reggel a Petőfi Rádió adásában hirdetik ki, az első 5, legtöbb szavazattal bíró produkció vesz részt a döntőn, amelynek június 1-jén, vasárnap este ugyancsak az Akvárium Klub ad otthont.

A szavazás mikéntjéről érdemes a kiválasztott zenekar(ok) Facebook-profilját figyelni, mert –saját jól felfogott érdekükben – bizonyára minden instrukcióval ellátják majd a rajongóikat.

A szervezők azt remélik, hogy a Nagy-Szín-Pad!-hoz kapcsolódó kiemelt figyelem, az előadók jelentős számú médiaszereplése azt eredményezi majd, hogy nyárra a mostaninál is sikeresebb, igazi közönségkedvencek lépnek majd fel szerte az országban.

Hajrá!

 



 


 


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek