Ne hagyjátok ki: több tízezer kipróbálható hangszer!

2016/10/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Pénteken rajtol Közép-Kelet Európa legnagyobb zenei kiállítása, a Budapest Music Expo. A rendezvénynek a Hungexpo ad helyet, ahol a több tízezer kipróbálható hangszer és a 300 koncert illetve zenei esemény mellett számos érdekességgel is találkozhat a látogató. Ilyen a hangterápiás sziget, a zenei tudásfelmérő játszótér, illetve a kamionból kinyitható színpad, melyen a Magna Cum Laude is zenél.

Ne hagyjátok ki: több tízezer kipróbálható hangszer!

A 17 ezer négyzetméter területű rendezvény építését kedden reggel kezdték a Hungexpón. Három napon keresztül 1000 ember megállás nélkül azon dolgozik, hogy a péntek délelőtti nyitásra minden tökéletes legyen. A 80 standra illetve zenei helyszínre 140 kamionnyi áru, mintegy 1900 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik.

Ezúttal is több tízezer pengetős, billentyűs és ütős hangszert, mikrofonokat és DJ felszereléseket lehet kipróbálni a rendezvényen. A kiállítók ipari mennyiségben vonultatnak fel hang-, fény-, lézer-, stúdió- és színpadtechnikát. A G csarnokot a szervezők két részre osztják, csendes és félhangos részre, így elkülönítik a gitárzúzásra fogékony fiatalságot és a látványtechnikát szemlélő látogatókat.

Az idei rendezvényen is számos érdekességgel találkozhatnak a résztvevők. Az Öröm a Zene játszótéren 11 zenetanár foglalkozik kicsikkel és nagyokkal. A pedagógusok kedvet csinálnak a zenéléshez és segítenek abban gyerekeknek és felnőtteknek, hogy eldöntsék, milyen hangszeren tanuljanak. Továbbá hangszeres tudást is felmérnek a tanárok. Ugyanitt szombaton és vasárnap tart nyitva a Muzsikáló Háztartás, ahol különböző elromlott, hibás tárgyakból valamint hulladékból lehet hangszereket készíteni. A kiállításon megcsodálható az a 16 méter hosszú, 37,5 tonnás Roland/BOSS kamion, aminek egyik oldaláról egy kiállítótér, másik oldaláról egy színpad nyílik. Itt zenél többek közt szombat délután a Magna Cum Laude. Aki a hangerő-kavalkádból egy kicsit kiszakadna, annak kikapcsolódást nyújthat a hangterápiás pihenősziget. Itt hangágyak, hangszékek és óriásgongok segítenek stresszmentes állapotba kerülni.

A korábbi expókkal ellentétben idén három szabadtéri színpadon is zajlanak majd a koncertek, melyeket az érdeklődök fedett nézőtérről élvezhetnek. Fellép többek közt az Anna and the Barbies, a Cloud9+, a Leander Kills, az Infusion Trio, az Alapi Band, a Half Note City, a Zanzinger, a Colorstar, a Kállay Saunders Band, a Mingu, Horányi Juli, az 1705 és a Magashegyi Underground, de a Punnany Massif tagjai is tartanak egy showcase koncertet.

Az expón negyedik alkalommal adják át 11 kategóriában az Öröm a Zene Díjat. A szakmai díjat alapító Hangszeresek Országos Szövetsége ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személyeket kívánja elismerni. Idén is lesznek konferencia programok többek közt az Artisjus, a Cseh Tamás Program és a Zeneipari Hivatal szervezésében. Itt hozzá nyilvánosságra éves zeneipari jelentését a ProArt szövetség.

A Budapest Music Expo október 7-én 10 órától 9-én 18 óráig várja vendégeit. Mint mindig, most is ingyenesen látogatható minden program.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek