Nem hisszük el: magnókazettán is megjelent a Queen új albuma!

2020/10/04  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Sokaktól hallom még mindig, hogy a "Queen csak Freddie Mercuryval az igazi". Szerintem igazuk van, de Freddie Mercury meghalt, a Queen többi tagja pedig imád zenélni és színpadon lenni.

 Nem hisszük el: magnókazettán is megjelent a Queen új albuma!

Higgyék el, hogy Freddie emlékéhez a legméltóbb énekest találták meg, aki habitusban, kisugárzásban, hangban, exhibicionizmusban, öltözködési és színpadi viselkedési stílusban abszolút át tudja adni azt a menőséget, amiket a Queen dalokba bele kell tenni.

Sokan vártuk már, hogy a Freddie Mercury óta jelenleg – szerintem  – legjobb felállásban (mínusz John Deacon) felálló Queen megjelentessen valamilyen új zenei anyagot. (Voltak, akik reménykedtek abban, hogy lesz néhány új dal, de úgy tűnik, hogy erre még nincs ihletük vagy azt érzik (jegyzem meg: joggal), hogy a hetvenes-nyolcvanas években írt dalok annyira erősek és felülmúlhatatlanok, hogy ma is megállják a helyüket, és a helyenkénti átszabás sem ront rajtuk.)

Ám ehhez nem a stúdióba vonulást választották – érthető okokból –, hanem azt, hogy a nagysikerű világkörüli turnéik legjobban sikerült élő performanszait teszik rá egy albumra. A dalok válogatása és az utómunkák a fokozódó nemzetközi helyzet ellenére is elvégezhetők voltak, így október 2-án megjelent a zenelejátszó oldalakon a Queen – Live Around the World című koncertanyag.

Ezzel egyidőben elindult a zenekar hivatalos oldalán a CD, vinyl, DVD, Blu-ray és most figyeljenek: magnókazetta formátumú kiadvány rendelése. A vinyl változat duplalemezes, a DVD-n pedig a többi adathordozóhoz képest megtalálható még a híres drum-battle (a "dobpárbaj", amit Roger Taylor és fia Rufus adott elő még a 2014-es turné idején) és Brian May gitárszóló-produkciója is.

Spotify-on végighallgattam az egészet, és mivel volt szerencsém többször is látni a Queent élőben – a közönség ovációjából kb. tudtam, mi zajlik a színpadon, így el-elmosolyodtam. Eszembe jutott, amikor a Fat Bottomed Girls közben Adam felszáll a motorra és ott bohóckodik, a Somebody To Love alatt a közönség már besegítene az utolsó szóval, de hiába, mert az énekes egy hihetetlenül hosszú magas hangot tart ki hosszú másodpercekig, így meg kell várni, míg "hajlandó" ezt befejezni és lehet folytatni a számot... stb. :)

Mivel utoljára 2017-ben láttam őket, így akkor még nem hallhattam élőben a repertoárra felkerült Love Kills-és az I Was Born To Love You-t. Ez a két dal Freddie Mercury szólóanyagai közül való, a Love Kills-ből egy szép balladát csináltak, amit Adam Lambert úgy énekel, hogy az embernek megszakad a szíve. Kicsit olyan, mint ahogy feldolgozta Cher Believe című dalát a díva tiszteletére rendezett koncerten (ez egyébként megjelent külön is, mert Cher nagyon meghatódott tőle és a rajongók is szerették).

A hitetleneknek mondom: az élő album is képes arra, hogy újraéljük a koncertek hangulatát. Én most rá is repülök az oldalra és meg is rendelem. Természetesen magnókazettán bakeliten.

 

 

Queen, Adam Lambert, Live Around The World, új album, magnókazetta

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek