Nem nyugszanak!

2017/10/22  ·   Ajánló   ·  koko

A nemrégiben aranylemezzé vált Földobom című korong nyitó trackjére, az Ég veled-re készített új klipet a Nyughatatlan.

Nem nyugszanak!

„Már több mint két éve, 2015 nyarán született ez a nóta. Igyekeztem mindent úgy megfogalmazni, ahogyan az történt, persze egy kis humorral fűszerezve. Szövegileg, zeneileg is az Ég veled-et érzem eddig a legerősebb szerzeményemnek” – újságolta a premier kapcsán Kovács Kornél, a zenekar énekes-gitárosa.

Az egyszerre romantikus és mégis szórakoztató sztorit – egy különleges udvarlás történetét - mesélő videóban a populáris dallam és a nagyon is mai sztori ellenére is érződik a zenekar alapvetéseként emlegetett műfaj visszhangja: a country-s, illetve rockabilly-s áthallás azonban éppen, hogy megdobja a hangulatot.

A Johnny Cash életét feldolgozó filmről elnevezett banda ugyanis – ahogy azt a névválasztás is egyértelművé teszi – erősen kötődik az autentikus country és ma újra őrületesen divatos rockabilly stílushoz, ám 2016-ra egy egész albumnyi saját, amolyan fülbemászó, populáris rockabilly nótával örvendeztették meg a rajongóikat. A még pár éve feldolgozás zenekarként közkedvelt csapat az évek alatt viszont megkérdőjelezhetetlenül rázta le magáról a tribute band-ek jól ismert merevségét, mozdulatlanságát és sablonosságát – erre a fejlődésre pedig kitűnő bizonyíték az Ég veled című track és a hozzá készült videoklip.

A dal története amúgy abszolút nem bonyolult, de miért is kéne óriási világmegváltó megfejtésekkel operálnia bárkinek a sikerhez? Talán éppen ez is ennek a sztorinak az üzenete, - mert, hogy van üzenete, az első nézés után is egyértelmű. Több síkon, többféleképpen értelmezhető, és érthető ugyanis az Ég veled, azt pedig, hogy ki melyik választ vagy éppen válaszokat érzi alternatívaként, az már csak rajtunk, hallgatókon múlik, magánügy. Éppen elég ezért, ha most csak annyit mondunk, hogy egy hétköznapi lángolásról szól ez a mese, semmi többről. És ez, így, éppen tökéletesen meg is felel.

„A videó sztorija csak nagyon nagy vonalakban azonos a dalban elmesélt eseménnyel - kicsit ugyanis csavartunk az alapgondolaton, hiszen a cél az volt, hogy jól érthető, poénos, izgalmas klipet adjunk ki a kezünkből. Szerencsére nem lett sem szájbarágós, sem közhelyes a végeredmény, jól esik visszanézni. A színészkedéstől azonban kicsit tartottam, de végül nagyon élveztem a forgatásnak ezt a részét is” - folytatta a Nyughatatlan frontembere, aki nem csak előadója a dalnak, és szereplője a klipnek, hanem ő maga egy személyben a rendező is – csakúgy, mint sok más ismert hazai zenekar zenés videójában – hiszen a zenélés mellett a filmiparban is tökéletesen otthon érzi magát.

Az Ég veled videója valóban pörgősre sikerült, ami kérlelhetetlenül beleránt a saját világába, vagyis a saját világunkba, hiszen amennyire sallang nélküli a dal, a klip is annyira ismerős, hétköznapi, és közeli, hogy akár a szomszéd srác története is lehetne. A Nyughatatlan szerelmi kalandja azonban nem csak az örök vágyakozóknak, és a real love-ot hajszolóknak szólhat – ha csak egy alternatív budapesti városnézésre vágysz, itt egyúttal azt is megkaphatod – hiszen a videó a fővárosban forgott – így egészen sajátos szemszögből látható benne egy-két barátságos, a mindennapokból jól ismert részlet…

Nyughatatlan, klip, rockabilly, Johnny Cash

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek